Skip to main content

Nytt koronadødsfall knyttet til Vallerhjemmet

Totalt har 12 pasienter omkommet like etter eller under oppholdet ved Vallerhjemmet i Bærum. Nå har ektefellen til en av de 12 også mistet livet grunnet smitten.

Totalt har 12 pasienter omkommet like etter eller under oppholdet ved Vallerhjemmet i Bærum. Nå har ektefellen til en av de 12 også mistet livet grunnet smitten. 

Foto: Knut Bjerke

Kona til 84-åringen som ble smittet under et opphold på Vallerhjemmet, er nå død. Det bekrefter kvinnens familie. 

I slutten av april skrev Budstikka om 84-åringen som døde av koronasmitte like etter et korttidsopphold på Vallerhjemmet. 

Hans kone (81) var på det tidspunktet alvorlig syk og lå i respirator på Bærum sykehus, med koronasmitte. 

Familien mener at smitten kom fra hennes ektemann, som etter alt å dømme ble smittet i forbindelse med et korttidsopphold på Vallerhjemmet.

Torsdag ettermiddag døde kona på Bærum sykehus, det bekrefter familien til Budstikka. Etter 21 dager i respirator på sykehuset. 

Totalt har 12 beboere omkommet med koronasmitte like etter eller under opphold ved Vallerhjemmet i Bærum.

Vestre Viken bekrefter på sine sider at en eldre pasient med påvist koronasmitte døde på Bærum sykehus 7. mai. 

Kritiske til kommunen

Familien har vært kritisk til måten Bærum kommune har håndtert situasjonen ved Vallerhjemmet. 

– Først skjønte vi ikke hvordan svigerfar kunne blitt smittet av viruset. Ingen hadde testet positivt på hans avdeling. Men i ettertid – når vi leser at 34 ansatte er blitt smittet, og at de har jobbet på kryss og tvers av avdelingene – er det jo helt logisk, uttalte svigerdatteren tidligere til Budstikka. 

Bærum kommune beklaget situasjonen ved Vallerhjemmet og viste til sin interne gjennomgang av situasjon ved Vallerhjemmet. 

Ordfører kondolerer

Ordfører i Bærum kommune, Lisbeth Hammer Krog, var selv i kontakt med pårørende tidligere. Hun sender sine kondolanser til familien. 

– Min dypeste medfølelse til familien som har mistet to av sine kjære til covid-19. Jeg har selv vært i kontakt med pårørende og ble sterkt berørt. Jeg kondolerer, skriver Hammer Krog i en e-post til Budstikka. 

Budstikka har vært i kontakt med familien, som ikke ønsker å uttale seg i saken.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.