Etter to år med avlyste og utsatte arrangementer var det spesielt stas å dra på sommertur for hovedkoristene i Bærum pikekor. I tillegg sikret de seg en pallplassering under internasjonal korfestival i Sør-Frankrike lørdag.

I år var det med over 20 kor fra store deler av verden og 800 korister.

– Det var med spenning vi tok med 34 av jentene til Frankrike for å være med på en korfestival og konkurrere. I år ble vi plassert i kategorien for ungdomskor og ikke barnekor, på grunn av andelen jenter over 15 år. I denne klassen konkurrerte vi med kor som har sangere helt opp til 23 år, mens vårt hovedkor har hovedvekt i alderen 12–17 år, forklarer nestleder og mor Kari Marte Sjøvik.

Eneste norske

Grunnet koronarestriksjoner har ikke koret vært på tur siden sommeren 2019, da de konkurrerte i World Choir Games i Göteborg, og høsten 2019 i NM i Trondheim hvor de ble Norges beste barnekor.

Koret fikk en direkte invitasjon til å være med på konkurransen fra arrangøren og var det eneste koret fra Norge som deltok. Koret har klart å holde på de fleste koristene selv under nedstengningen, men det var nå behov for å gjøre noe mer sammen og styrke samholdet i koret enda mer.

– Hovedmålet med turen var å bli bedre kjent med hverandre, og samtidig gjøre det så godt som mulig i konkurransen. Derfor er det med stor glede for både jentene og dirigentene at vi klarte å komme på pallen søndag kveld, sier Sjøvik.

Kamp i parken

Noe av det juryen fremhevet var en tydelig god energi mellom koristene og dirigentene, og ikke minst at koret var flinke til å kommunisere musikken ut til publikum.

– Dette er særlig gledelig siden vi har fokusert mye på dette i koret den siste tiden, poengterer hoveddirigent Ingrid Stige.

Foruten konkurransen, deltok jentene på konsert med to andre ungdomskor fra Italia og Frankrike i en liten kirke og «korbattle» mellom fire andre ungdomskor i byparken i Bandol hvor de også lærte seg en ny fellessang.

– Vi er svært glade for at vi bestemte oss for å ta turen og jentene har kost seg masse fra dag én og møtt andre ungdommer som også liker å synge i kor, sier Ingrid Stige.