Det var politiet på Twitter klokken 14.28 tirsdag ettermiddag. Bilen kom kjørende på E18 utgående fra Slependen i Asker.

– Vi fikk telefon klokken 14.14 fra en som hadde observert en person stående på et tilhengerfeste mens bilen kjørte på E18, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt.

Ifølge politiet kjørte bilen i høyre felt og i lav hastighet. Politiet mottok bilde av aktuell bil og person og søkte etter disse med flere patruljer.

– En patrulje fanget opp bilen på E18 ved Ikea på Slependen. Fører fikk beslaglagt førerkortet på stedet og er også anmeldt for brudd på vegtrafikklovens paragraf 3. I tillegg er passasjer også anmeldt for brudd på vegtrafikkloven, forteller Engeseth.

LES OGSÅ: Lastebil i grøfta skapte trafikale problemer

Bilfører: – Bilen stoppet

Tirsdag kveld kontaktet bilføreren Budstikka for å forklare hvorfor den uheldige episoden skjedde. En elektronisk feil har ifølge 46-åringen gjort at bensinmåleren ikke er til å stole på.

– Bilen stoppet rett etter siste nødlomme på Gyssestad. Vi kunne ikke dytte den tilbake, så derfor la vi bilen helt inntil autovernet for å trille den de siste 100 meterne ned til grustaket ved avkjøringen til Slependen. Da bilen begynte å trille, rakk ikke passasjeren å komme inn i bilen igjen, men hoppet opp på tilhengerfestet istedenfor å bli løpende langs E18, forteller Lars Erik Hernes, som altså eier bilen.

– Det var en særdeles kort trilletur og bare for å få bilen vekk fra E18, legger han til.

Han understreker at han skjønner politiets reaksjon og hvorfor han har fått førerkortet midlertidig beslaglagt. Han vil møte til avhør hos politiet for å forklare hvorfor situasjonen oppsto.

– Det er alltid lett å være etterpåklok. Vårt fokus var å få bilen vekk fordi den sto farlig til, både for oss og for alle andre, fastslår Hernes.

– Det jeg derimot har svært lite til overs for, er medtrafikanter som ikke bistår, men heller tuter og sneier bilen. Det hadde vært bedre om noen stoppet for å hjelpe, mener Hernes.

– Det som er interessant er at politiet ikke har forståelse for det vi gjorde, men godtar en som tar bilder og snakker i mobiltelefonen i høy hastighet, avslutter han.

– Dette er alvorlig

Begge som var i bilen, var godt voksne.

– Fører er i 40-årene og passasjeren i 50-årene, sier Engeseth, som legger til at begge to er fra Bærum.

– Hvordan ser politiet på dette?

– Det er klart at dette er alvorlig. Det er ikke bra å stå bak på en bil i fart på E18. Det er lite som skal til før man mister taket og blir liggende midt på E18 hvor andre biler kjører. Selv om de kjører sakte, så er det ikke alle andre som kjører sakte der, avslutter operasjonslederen.