Når døden kommer til en vi har kjent i drøyt 50 år, fra den tiden vi levde som om vi var udødelige, så forstår vi alvoret og livets forgjengelighet.

Per Ragnvald Corneliussen, født 14. mai 1953, døde brått 10. januar 2023, 69 år gammel. Per var født i Oslo, men hadde både ungdomstid og voksenliv i Asker og Bærum. Han var opprinnelig utdannet bygningsingeniør, men var mer opptatt av å fotografere. Han reiste tidlig ut til områder i Asia som i dag er utilgjengelige. Han kom hjem med flotte bilder og rike naturopplevelser og utdannet seg til journalist. Han jobbet senere som journalist, fotograf og designer i Universitas, Kommunal Rapport og til slutt i Dagens Medisin fram til pensjonering.

Per var en god venn – en venn som alltid brydde seg og var oppmerksom. Per var svært kunnskapsrik og en sann nysgjerrigper. Han vant de fleste kunnskapskonkurranser i vennekretsen og hadde en hukommelse av en annen verden. Han var heller ingen sinke i sportslige aktiviteter. Per var sprek, rask til å løpe og flink til å klatre. Per og hans bror Rolf Arne klatret alene opp på Store Skagastølstinden og var på en rekke fjell over 2000 meter i Jotunheimen. Vi husker spesielt han spratt opp på Falketind og hoppet fra stein til stein med stup på alle sider. Per hadde jo erfaring med klatring fra Annapurna i Nepal.

Vi gikk Jostedalsbreen på langs og tinte snø med fersk Becquerel fra Tsjernobyl-katastrofen uten at vi visste noe om det mens vi var på Norges tak. Vi har vært en gjeng som har gått mange flotte breturer gjennom over 20 år og etter hvert fikk også barna være med. Per likte spesielt godt det sosiale samværet som turene medførte. Per var gjerne den siste til sengs, men på tur dagen etter ble han alltid med.

Per hadde mange turer til Perstølen hvor vennekretsen har kjørt slalåm, gått skiturer og funnet løsning på alle verdens problemer.

Per har de siste årene hatt store helsemessige utfordringer, men var godt i gang med å trene seg opp. Nå var det like før Marianne, Pers store kjærlighet, skulle pensjonere seg, og de hadde sett fram til gode dager og fine turer.

Per vil bli dypt savnet og våre tanker går til Marianne, Susanna og Martin. Per ville blitt dypt rørt og sterkt imponert på samme måte som vi ble, da barna Susanna og Martin levendegjorde Per i bisettelsen i Tanum kirke.

Dagfinn Grønvik

Arne Wiig