I begynnelsen av februar gikk Bane Nor ut med informasjon om at de skulle begynne å ta betalt for parkering ved et stort antall togstasjoner i Asker og Bærum.

Dette er stasjoner som det til nå har vært gratis å parkere på: Høn, Vakås, Hvalstad, Billingstad, Slependen og Blommenholm.

LES MER:

Går hardt ut mot p-avgift ved togstasjoner

Nye takster koster pendlerne dyrt

Avgift på alle stasjonene

I desember i fjor økte Bane Nor prisen på parkering ved de stasjonene der det allerede var avgift. Det gjaldt stasjonene Asker, Høvik og Stabekk. Prisøkningen var fra 50 til 250 kroner i måneden.

Bane Nors argument for prisøkningen var sprengt kapasitet ved stasjonene.

– Jeg synes det er ganske så håpløst at Bane Nor velger å øke parkeringsavgiften så mye fordi man ska løse et kapasitetsproblem, sa Ingrid Nyheim fra Lommedalen til Budstikka den gangen.

Hun var ikke alene om kritikken. De aller fleste Budstikka pratet med var sterkt kritisk til den kraftige økningen i parkeringsgebyret.

Fra 9. april vil det koste det samme å parkere ved alle togstasjonene i Asker og Bærum. Prisen er 250 kroner i måneden for dem som har månedskort, eller 85 kroner per uke, ifølge en brosjyre Bane Nor har delt ut. For de som betaler parkeringen i automat på stasjonen er prisen 40 kroner per dag.