– Uten anlegg er det vanskelig å drive idrett, sier Eivind Thorne, styreleder i bandygruppen i Øvrevoll Hosle IL (ØHIL).

I disse dager er ØHIL i innspurten av sin store innsamlingsaksjon. Målet er å samle inn 3 millioner kroner. Med 3 millioner mener klubben at de har det økonomiske grunnlaget for å gå videre med prosjektet om å tilrettelegge for kunstgress og kunstis på Hoslebanen. Banen er i dag en grusbane. Planene har en total kostnadsramme på 31 millioner kroner, og er tenkt finansiert via spillemidler, kommunale tilskudd og klubbens egen midler.

Innen 16. oktober har klubben satt seg som mål å samle inn 3 millioner. Det er en tidsfrist som er forskjøvet flere ganger. Ifølge en sak på klubbens hjemmeside 12. oktober, er det nå samlet inn 2, 5 millioner kroner. Fristen for å melde inn saken til Bærum kommunes langtidsplan er 1. november.

– Hvis vi ikke vi får til dette prosjektet nå, tror ikke jeg bandyen og leken på isen har noen fremtid på Hosle. Og det synes jeg er trist. Om vinteren er Hoslebanen med is superviktig for nærmiljøet, sier Thorne.

LES OGSÅ: Har samlet inn 1,4 mill., håper på mer og utsetter frist

Bør søke uansett

Hvis ikke det blir kunstis og kunstgress på Hoslebanen, er Thorne innforstått med at grusbanen forsvinner og at det blir kunstgress. Fotballgruppen i ØHIL er landets største, og har en prekær mangel på baner.

– Det å legge naturis på en kunstgressbane, er sjeldent en god løsning. Klimaendringene gjør den jobben bare verre, sier Thorne.

Han håper klubben klarer å samle inn den siste halve millionen, men mener at klubben uansett bør gå videre med planene når de har samlet inn så mye penger.

– Det har vært en sinnssyk giverglede, og det viser at lokalbefolkningen virkelig ønsker dette, sier Thorne og legger til:

– Det vil være ufattelig trist om bandyen skulle bli borte fra Hosle.

Sverre Nordby er daglig leder i klubben, og sier at denne saken skal styrebehandles på et ekstraordinært styremøte mandag 16. oktober, og at den endelige opptellingen vil skje da.

– Styret avgjør da om vi skal gå videre med saken. Men i styrets protokoll står det svart på hvitt at summen på innsamling skal være på minst 3 millioner, sier Nordby.

LES OGSÅ: Stabæk bruker 130.000 på forventet tap