– Pappa (Gunnar Gjelsås) var daglig leder på Jarlsberg Travbane i 30 år, så jeg er på en måte født i hestesporten, ler Thomas Gjelsås og kikker utover Øvrevoll galoppbane.

Det er Norges eneste bane for hestesportens «Formel 1-øvelse», og nå er 42-åringen ansatt som ny administrerende direktør på Øvrevoll galoppbane. Han tar over etter Hans Petter Eriksen.

– Hans Petter, og alle de ansatte på Øvrevoll, har gjort og gjør en fantastisk jobb, sier Gjelsås fra sitt nye kontor.

Nå er det altså han som skal bringe galoppsporten ut til publikum.

LES OGSÅ: Neuroth tipper Øvrevoll

– Folkelig

Og Gjelsås vil ha flere spillere og publikummere på banen på løpsdagene. Blant annet ved å få bort noen myter.

– Ta for eksempel Derby-dagen. Det er en fantastisk dag og kanskje den fineste dagen for norsk hestesport, noe vi selvfølgelig skal ta vare på. Men jeg tror at mange har inntrykk av at galoppsporten er slik hele året, og det er ikke bare positivt. Jeg mener jo at galoppsporten er for alle, og sporten er mer folkelig enn det folk flest tror, sier han.

– Innad har jo ikke galoppsporten et image om at det er en sport for den finere garde, sier Gjelsås.

– Samtidig skal vi beholde vår identitet, og litt stil og klasse er jo også bra, sier direktøren.

Han tror blant annet en bredere eierkrets av hester, der for eksempel flere går sammen for å eie hester, kan være en mulighet til å gjøre sporten bredere.

– Delt glede kan gi dobbelt moro, sier Thomas Gjelsås.

LES OGSÅ: Niels Petersen (44) var den mestvinnende treneren i norsk galopp i 2014 og 2015. Nå vil han kopiere bedriften i 2016

Spillopplæring

Det meste av det som skjer på Øvrevoll er likevel en naturlig følge av at folk spiller på hest. De siste årene har det vært en svak oppgang i omsetningen, blant annet gjennom krysspill fra svenske baner.

Thomas Gjelsås vil ha flere spillere også på banen, der tror han galoppen har en jobb å gjøre.

– Jeg tror vi må bli flinkere til å drive opplæring av publikum som kommer på banen. Hvis du ikke har peiling, så skal du få opplæring og hjelp. Vi må være gode på service både på TV og på banen., mener Gjelsås.

– Jeg oppfatter også hestesporten som litt lukket, og vi må jobbe for å åpne den enda mer for bredden av publikum, sier han.

LES OGSÅ: Heiet på William i Dubai

Gjelsås mener at Øvrevoll galopp også må bli flinkere til å utnytte kapasiteten bedre utover det som skjer på selve løpsdagen.

– Over tid må vi jobbe for å få til flere arrangementer, det være seg messer, selskaper og andre ting. Vi må forsøke å bruke anlegget mer enn det vi gjør i dag. Uten at jeg kan si noe konkret, mener jeg at vi har et stort potensial der, sier Gjelsås.

Den nye direktøren er opptatt av at idretten må kommunisere samlet utad.

– Gjennom sosiale medier kommuniserer vi jo på en annen måte enn tidligere. Og det skal fortsatt være rom for forskjellige meninger, sier Gjelsås.

– Men vi må ha respekt for hverandre og stå samlet. Blant annet har vi holdt kurs i bruk av sosiale medier hos trenerne, supplerer den nybakte Øvrevoll-direktøren.