– Jeg har en bred og god stall som det er utrolig deilig å jobbe med. Det er viktig for å beholde den posisjonen jeg har, sier Hvalstad-mannen Niels Petersen.

Øvrevoll-treneren har vært den mest suksessrike treneren på Øvrevoll de to siste årene. Å være trenerchampionat betyr enkelt og greit at Petersen er den treneren som har tjent mest penger på Norges eneste galoppbane de to siste årene. Og det betyr ofte at hestene vinner, eller i hvert fall kasserer inn premier.

LES OGSÅ: Øvrevoll-sjefen – Galopp mer folkelig enn folk flest tror

Hester i Dubai

– Det er ingen gullgruve å være galopptrener, men de prosentene som går inn i stallen gir i hvert fall litt bedre arbeidsvilkår, sier Petersen som gleder seg til å komme i gang med sesongen.

– Det har vært en lang vinter. Derfor er det alltid spesielt å komme i gang igjen, sier Petersen om sesongens første løpsdag.

Også denne vinteren har Petersen tilbragt flere uker i Dubai der han har hester som trener og går løp.

– Jeg har vært så heldig å få være i Dubai i flere år de siste vintrene. Det er deilige forhold å jobbe under. Jeg har hatt mange hester der nede, og de fleste tåler det godt. Jeg tror de blir sterkere av disse turene. Men det er ikke alle hester jeg sender til Dubai. Noen tåler det, andre ikke, sier han.

LES OGSÅ: Neuroth tipper Øvrevoll

Godt valg

Niels Petersen mener ansettelsen av Thomas Gjelsås som Øvrevoll-direktør er et godt valg.

– Når Hans Petter (Eriksen) har valgt å slutte, tror jeg Thomas Gjelsås er et utmerket valg. Han er en likandes kar, og kjenner idretten godt, sier Niels Petersen, som ikke har så mye tro på suksess i onsdagens løp.

– Jeg bruker å være en sen starter, smiler han.