– Det var vanvittig mange på visning og ekstremt mange henvendelser. Det begynte å ringe med en gang jeg la den ut, sier megler Edvard Chapsang.

Huset på 158 kvadratmeter i Snoveien på Høvik ble lagt ut for salg med en verditakst på 7,3 millioner.

– Det er en bolig som må pusses opp fra A til Å, og som ikke har noe størrelse å snakke om. Tomten er imidlertid på 2.365 kvadratmeter, noe som er attraktivt for dem som driver med eiendom, fortsetter Chapsang.

– Eiendommen ligger fint og sentralt til med utsikt og kort vei til barnehager og skoler. Det er imidlertid en del støy fra E18 slik veien ligger i dag, legger han til.

LES OGSÅ: – En av de svakeste oktober-månedene det siste tiåret

Fire budgivere

Chapsang forteller at naboer og flere andre i nærområdet tok turen på visning, men at stort sett alle ga seg før budrunden, som besto av fire budgivere.

– De private syntes det ble for mye å ta tak i, og valgte å ikke gå videre. Det var stort sett utbyggere i budrunden, sier megleren, som også kan fortelle at heller ikke alle utbyggerne ble overbevist.

– Tomten begrenser seg litt ved at en del er regulert til veiformål, noe som gjør at man ikke får utnyttet tomtens størrelse fullt ut. Det er snakk om ca. 1,8 mål som man har til rådighet, og det la en liten demper på interessen hos enkelte, fortsetter han.

LES OGSÅ: Lasse Kjus krever prisavslag på 15-millionersvilla

950.000 over takst

Da budrunden var over var prisen på eiendommen fastsatt til 8.250.000 kroner – 950.000 kroner over takst.

– Jeg tror vi fikk en god pris basert på at det er få boliger til salgs, noe som gir en knapphet på boliger.

– Hadde du tro på at den ville gå så høyt?

– Jeg trodde at den skulle gå for noe mer enn taksten, og kanskje bikke 7,5 millioner kroner, men ingen megler tror at en bolig vil gå så høyt over taksten. Da har man i hvert fall gitt boligen en helt feil pris i utgangspunktet, fastslår Chapsang.

LES OGSÅ: Har solgt boliger for 252 millioner: – Vi merker ikke dårlige tider her på Bekkestua

Sa nei til direktebud

Før budrunden var det en av interessentene som forsøkte å kuppe boligen.

– Selger fikk et direktebud men valgte å gi si nei til det. Det var et riktig valg av selger fordi vi fikk en høyere sluttpris, sier Chapsang, og fortsetter:

– Med så få boliger til salgs er det lurt å droppe forhåndsbud og heller teste markedet. Det er en knapphet på boliger i Asker og Bærum. avslutter han.