– Jeg kjenner meg igjen i Sonja Henie. Vi har begge veldig store ambisjoner og høy arbeidsmoral, sier Ine Marie Wilmann (30).

Det kommer godt med for tiden. Forberedelsene til innspillingen som Sonja Henie er allerede i gang.

Wilmann har lest seg opp og sett filmer for å få et innblikk i hvem kunstløpstjernen var:  Norsk kunstløpdronning, OL-vinner, filmskuespiller og kunstmesen. Med sin tredje mann, skipsrederen Niels Onstad, opprettet Sonja Henie en stiftelse som ga opphav til Henie Onstad Kunstsenter på Høvikodden.

Og skøytetreningen går sin gang, som den har gjort siden våren i fjor.

På turne

For tiden er Wilmann, som er en del av ensemblet ved Oslo Nye Teater, aktuell i krimserien «Det tredje øyet» som kommer på lufta i mars på TV 2.

Samtidig står hun på scenen i Shakespeares «En midtsommernattsdrøm», som hadde premiere i Haugesund onsdag.

Forestillingen skal turnere landet rundt, til 50 ulike scener.

LES OGSÅ: – Det kan aldri bli for mye kjærlighet

Kontrastene til Henie

Under innspillingen av filmen om isprinsessen Henie sier Wilmann at hun vil prøve å gå inn i kontrastene i Sonja. Det var temperament og sjarm, vanvittig stjernestatus, mye alkohol og konflikter.

– Jeg skal jobbe tett med instruktøren for å få henne frem så tydelig så mulig. Men jeg skal lage henne til min Sonja, forteller Østerås-skuespilleren.

Filmes utenriks

På skøyteisen er det foreløpig det grunnleggende hun terper på, som for eksempel slynghopp.

– Men den største utfordringen min er å få opp farten. Jeg er ikke så innmari begeistret for at ting går fort.

Hun forteller at det er ønskelig å starte innspillingen til høsten, og at filmen vil spilles inn i utlandet. Hvor er ennå til forhandling.

Premieren er planlagt i slutten av 2017.

LES OGSÅ: Sonja Henie-aktuelle Wilmann vant Amanda-pris

Absurd og komisk

Skøytene er så klart med på teaterturneen. Hun skal skøyte seg gjennom Norge fremover, men foreløpig er det Shakespeares replikker som krever mest oppmerksomhet.

Regissøren Jo Strømgren, også omtalt som regifenomenet, har satt opp et komisk og absurd teaterstykke.

Ine Marie Wilmann har rollen som dronningen over underverden, Tatiana, og spiller med 11 av de gamle klassekameratene sine fra Teaterhøgskolen.

– Liker du Shakespeare er dette absolutt verdt å se. Har du aldri sett det derimot er dette er veldig lett og morsom inngang til å bli fascinert av verkene hans, sier Wilmann.