– Vi er ganske mange dansende reinsdyr. Vi har øvd hver dag, før vi danset de fire forestillingene, sier Marte Strøm-Vian.

14-åringen fra Hosle  er en av 800 elever ved Jump Dansestudio. Uken ble både avsluttet og innledet med juleforestillingen «Jump Around the Christmas Tree».

Lørdag, søndag og mandag hadde de fire forestillinger på Chateau Neuf scene i Oslo.

Dansen hvor Marte er sentral heter Run, Run, Rudolf. Den har hentet inspirasjon fra New York, hvor julenissen får hjelp av reinsdyrene til å levere julegavene.

Det var like før avslutningsnummeret, da hornene til Rudolf glitrer om kapp med juletreet, at 14 åringen fra Hosle merket noe var galt:

– Knappen spratt opp, og bukseselen løsnet. Det hele så litt rart ut. Jeg viste ikke hvordan jeg skulle takle det, derfor danset jeg videre, sier Marte, som hadde singlet under drakten.

Hun danset hun ved siden av en venninne som skubbet opp kneet, men jenta ble kjapt plastret og forestillingen gikk videre.

LES OGSÅ: Flust med julekonserter i Asker og Bærum

Fikk god hjelp

Beate Kleven ved Jump Dansestudio er fornøyd med elevenes innsats. Hun er stolt over å ha fått hjelp fra to av landets fremste koreografer, Knut-Arild Flatner og Karl Erik Nedregaard.

– De har inspirert jentene i en egen dansestil. Her er det jazzdans med innslag av disko og masse forskjellige uttrykk. De kombinerer råhet og lek på scenen, sier hun om gruppen som har 12 dansere fra 15 år og oppover.

SE BILDESERIE UNDER (FOR ABONNENTER)

Bildeserie

Jump around the Christmas tree

 

Jentene fra 5. til 7. klasse opptrådte med jazz-musikal i en vinter-versjon av Greace.

– Det betyr at de har vinterkostymer, også har de fått med julenissen på laget, sier Kleven om danserne som svermer rundt julenissen til film-sangen «We go together».

Jump Dansestudio er kjent for å ha et variert tilbud til guttene. Nå har de fem gutte-grupper, med til sammen 150 elever. På scenen viset de glede og iver i hiphop-dans i forestillingen «Jump Around the Christmas Tree».

LES OGSÅ:

Strør musikalsk stjernestøv

LES FLERE KULTUNYHETER HER