- Det var gøy. Jeg tror ikke vi hadde noen fordel selv om det er i nærheten og vår hjemmebane. Det var fellesstart, så det var ikke så vanskelig, sier venninnene Victoria H. Bjørnstad (16) og Pernille Katla (15).

Jentene var på det samme laget og vant sin etappe i dag, med god margin på de som fulgte bak.

- Det var moro i dag. Jeg startet jo med en god ledelse fra natt-etappen før, så da Pernille startet økte hun bare, sier Victoria Bjørnstad, som skal satse på orientering på Wang.

Pernille Katla er ikke like sikker på om det blir skikkelig satsing, men akkurat nå er orientering gøy.

- Vet ikke om jeg skal satse, men jeg skal drive aktivt uansett, så får vi se.

Årets «Night Hawk» er det største som har blitt gjennomført, men de håper fortsatt på at det skal bli større. Dette er orienteringsløpet som skal være Norges orienteringsløp. Og det så virkelig sånn ut rundt i skogen på Dikemark på lørdag formiddag.

Alltid i Norge

- Vi flytter oss rundt hvert år, men vi skal alltid være i Norge. Vi får håpe på at vi kommer tilbake til Asker og Bærum igjen, for det er fint her. Det er også mange som driver med orientering. Vi ønsker jo at vi skal trekke en internasjonal bredde etter hvert, sier Morten Nilstad Pettersen, som er informasjonsansvarlig ved «Night Hawk».

- Det er et veldig krevende terreng i skogen her som gjør at løypa bli veldig fin. Vi har jo vært heldige med været også, så dette har virkelig vært et bra løp. Alle fra 12 til 60 år er med å løpe her. Hele familier stiller opp, det er moro, sier Nilstad Pettersen.

Mens Budstikkas utsendte sto og intervjuet Nilstad Pettersen fikk han også spørsmål fra tilfeldig forbipasserende om det var mulig å melde seg på løpet nå, fordi personen ønsket å være med, så det var stor pågang på sletta bak Dikemark sykehus.