Skip to main content

Knuste konkurrentene da det gjaldt som mest

Henrik Fredriksen Aas fra Asker vant Tour de Oslofjord sammenlagt.

Henrik Fredriksen Aas fra Asker vant Tour de Oslofjord sammenlagt. 

Foto: NORGES ORIENTERINGSFORBUND

Henrik Fredriksen Aas fra Asker var overlegen da Tour de Oslofjord i orientering ble avgjort sammenlagt. Klubbkamerat Sondre Ytterbø vant klassen for yngre junior.

Fredriksen Aas var nummer to etter fire av de fem orienteringsløpene og var syv poeng bak Isak Jonsson fra Nydalen i sammendraget i klassen for eldre junior.

Under mellomdistansen i Larvik fredag, klinket han til og vant i overlegen stil. Fredriksen Aas var to minutter og 55 sekunder foran klubbkamerat Sander Arntzen på 2. plass. Nevnte Isak Jonsson ble nummer tre, tre minutter og 44 sekunder bak Fredriksen Aas.

Dermed ble det Asker-seier sammenlagt.

Dobbelt Asker-seier

Det ble det også i klassen for yngre junior. Sondre Ytterbø hadde ingen kjempedag på sprinten torsdag, men på den avsluttende mellomdistansen slo han tilbake med 2. plass. Dermed ble det seier sammenlagt, tre poeng foran Kornelius Kriszat-Løvfald fra Nydalen.

– Litt shaky

– Jeg var litt shaky i starten, merket at det kanskje betydde litt mer enn jeg trodde og fikk litt skjelven til andre post. Da jeg fikk opp flyten gikk det bra, oppsummerer Henrik Fredriksen Aas som røper at det blir en beskjeden feiring etter sammenlagtseieren.

– Jeg skal egentlig opp til Trondheim. Så det blir åtte timers biltur i kveld og kanskje en burger på McDonalds. Det er ikke hver dag det blir det.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.