– Det er veldig morsomt. Det har vært gøy å konkurrere mot folk man vanligvis ikke løper mot, sier Fossum-løperen Ingrid Kvålsgard (15).

Hun var en av flere orienteringsløpere fra Asker og Bærum som ble tatt ut på kretslaget til Akershus og Oslo for helgens Unionsmatch i Sørkedalen.

LES OGSÅ: Pernille (6) klarte å finne postene

Solide resultater

Og Ingrid kunne juble for gode resultater hele helgen. Under lørdagens individuelle konkurranse løp hun inn til tredjeplass i sin klasse, og på søndagens stafett var hun, sammen med blant andre Asker-løper Sander Arntzen, en del av laget som ble nummer to.

– Jeg var litt tung i beina på stafetten, men det gikk helt greit. Jeg kom inn sammen med en klynge litt bak hun som vant min etappe, forteller Ingrid Kvålsgard.

En annen som gjorde det godt, var Asker-løperen Sondre Ytterbø (14). Hans lag, et annet Akershus og Oslo-lag enn Ingrids, endte på fjerdeplass på stafetten.

– Det var veldig gøy å løpe her. Det var en vanskelig løype. Spesielt tredje post var vanskelig, der bommet jeg litt, sier han.

Orientering er en krevende sport, med strenge krav, noe Sondre fikk oppleve.

– På den individuelle konkurransen ble jeg disket. Jeg var innom alle postene, men stemplet ikke bra nok på syvende post. Det er litt surt, men sånn er det, sier Sondre.

LES OGSÅ: Her er årsaken til Fossums formidable suksess

Sosialt arrangement

Unionsmatchen er en årlig konkurranse for løpere mellom 13 og 16 år. Norge og Sverige arrangerer annethvert år, og deltok i år med fire kretslag hver. Mellom konkurransene bor deltagerne sammen, og i år var det Holtekilen på Stabekk som huset deltagerne.

– Det er sosialt, man blir kjent med løpere fra Sverige og fra andre kretser i Norge. Og så er det gøy at det er et opplegg rundt premieutdelingen, og at det arrangeres grilling og disko, smiler Ingrid.

Både Sondre og Ingrid trives godt ute i orienteringsløypen.

– Det beste med orientering er at det ikke bare går på det fysiske, men også det å finne frem. Det gir en stor mestringsfølelse når man får det til. Og så får man løpt i terrenget, forklarer Ingrid.

Og med en sesong som varer frem til og med oktober, har o-løperne mye å glede seg til.