Sondre fikk revansj i hovedløpet

TIL TOPPS: Sondre Ytterbø fra Asker vant langdistansen under hovedløpet i orientering på Beitostølen.

TIL TOPPS: Sondre Ytterbø fra Asker vant langdistansen under hovedløpet i orientering på Beitostølen. Foto:

Asker-løperen Sondre Ytterbø (15) tok en klar seier i hovedløpet i orientering på Beitostølen.

DEL

Sekundene har ikke vært på Asker-løperen Sondre Ytterbøs side i hovedløpet tidligere. I fjor tapte han tapte han gullet med fire sekunder på langdistansen. Fredag var han tre sekunder unna bronsen på sprinten.

Men lørdag var det full klaff.

I det åpne fjellterrenget på oversiden av alpinanlegget på Beitostølen løp han inn til seier - to minutter foran Tyrvings Ådne Skjærstein.

- Det gikk veldig bra, jeg traff postene perfekt, sier en fornøyd Sondre Ytterbø, som tok sto for den eneste seieren til Asker og Bærum.

Hovedløpet samler de beste o-løperne fra hele landet i aldersklassene 14 til 16 år.

Holdt fokus på sisterunden

Lenge lå det an til at det skulle bli en ny sekundduell mellom Sondre Ytterbø og Kornelius Kriszat-Løvfald fra Nydalen, som slo Ytterbø med fire sekunder i fjor.

Inne til passering på stadion hadde Ytterbø 15 sekunders ledelse. I dette tette skogsterrenget løp Ytterbø feilfritt, mens Nydalen-løperen gjorde en stor feil og endte på tredjeplass - 2.20 bak Sondre Ytterbø.

Se bildene:

Bildeserie

Hovedløpet i orientering

- Det var viktig å holde fokus på sisterunden. Mange trodde løpet i praksis var over etter passering, men det var fort gjort å gjøre noen feil på slutten, sier Ytterbø.

- Jeg trodde Kornelius skulle slå meg, da jeg hørte jeg kun hadde 15 sekunder på han ved passering. Derfor var det deilig å vinne.

Sterk o-teknisk

Asker-løperen har de siste årene alltid vært å finne i toppen i sin aldersklasse.

- Det er vel en kombinasjon av at jeg er løpssterk og god o-teknisk. Jeg klarer å være stabil med teknikken, og gjør derfor sjelden feil.

Noen ambisjoner for o-karrieren videre har han ikke lagt ennå.

- Jeg tenker ikke så mye på det. Jeg tar løp for løp, starter og så løper jeg, smiler han.

To sølv til Skjærstein

En annen som smilte bredt i helgen var Ådne Skjærstein fra Tyrving. Etter en trøblete vårsesong preget av en kneskade, ble hovedløpet med sølv både på sprint og langdistanse i H15 en stor opptur.

- Jeg er veldig fornøyd, særlig med langdistansen som var det store målet. Sølvet på sprinten var egentlig bare en bonus, sier Skjærstein.

I fjor ble han nummer tre på langdistansen. I år tok han ett steg opp på seierspallen.

Han startet to minutter før Sondre Ytterbø, og de to løp sammen i mål.

- Sondre var sterk i dag. Han tok meg igjen rett etter passering, og jeg hadde mer enn nok med å henge med, sier Tyrving-løperen.

Han måtte være ekstra skjerpet på orienteringen etter å ha oppdaget en boble i kompasset, som kunne gjøre det litt unøyaktig.

- Fokus ble derfor å lese kartet nøye og orientere etter detaljer i terrenget. På toppen så vi ekstremt langt, og det var heldigvis det jeg trengte i dag, sier Ådne Skjærstein.

I H15 ble også Fossums Vebjørn Blom-Hagen nummer fire - snaut halvannet minutt fra seierspallen.


Artikkeltags