Det var under det store orienteringsstafett Night Hawk for drøye to uker siden at det ble tilløp til dramatikk i skogene rundt Dikemark. I den store orienteringsstafetten løpes enn del av etappene om natten, med hodelykt. En av de etappene løp Nydalen-løperen Per Øyvind Stene. Det gikk ikke helt som forventet.

LES OGSÅ: Trosset natten og vant spektakulært orienteringsløp

Den tidligere Asker-løperen forteller selv hva som skjedde:

– Jeg hadde virkelig gledet meg til dette løpet. Jeg var i god form og etappen begynte bra, forteller han.

Problemer med hodelykten

Men så fikk han problemer med hodelykten.

– Det var lenge siden jeg hadde brukt den, så den ble litt slarkete, og jeg forsøkte å justere den under løpet. Plutselig ble bakken borte under meg, og jeg falt og slo hodet i en stor stein, forteller den uheldige 41-åringen.

LES OGSÅ: I natt starter orienteringsfesten

– Det sa bare «smack», og min første reaksjon var at «dette klarer jeg ikke alene og jeg trenger hjelp». Jeg var skikkelig groggy og sikkert litt svimete, forteller han.

Blodig og forslått ropte han på hjelp, og heldigvis kom det en konkurrent som lot kart, kompass og sitt eget lag komme i andre rekke.

Sjokkert

– Jeg ble litt sjokkert da jeg så ham. Det er jo ikke helt hva man venter å se i et orienteringsløp. Per Øyvind blødde kraftig fra hodet, og han var ikke helt klar da jeg kom bort til ham, forteller Asker-løperen Per Wiréhn. Han er også trener for aldersbestemte O-løpere i Asker.

LES OGSÅ: Håper på stafett-medalje i VM

Men det var klart at han skulle hjelpe konkurrenten. Uansett om det gikk på bekostning av sitt eget lags plassering i stafetten.

– Her var det ikke noe annet å gjøre enn å stoppe. Dette var alvorlig. De første minuttene var det ikke helt lett å få kontakt med ham, sier Wiréhn.

Ga blaffen i eget løp

Wiréhn fulgte Per Øyvind Stene slik at han fikk hjelp og behandling.

– Jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk hjelp og at Per var så snarrådig og ga blaffen i sitt eget løp, forteller Per Øyvind Stene som pådro seg hjernerystelse i fallet.

LES OGSÅ: – Ivar var alltid med oss

De to møttes sist helg på et O-løp.

– Jeg takket ham og han fikk en gave av meg. Jeg er som sagt veldig takknemlig, gjentar Stene.

– Det skulle bare mange at jeg hjalp til. Jeg håper alle ville gjort det samme, sier Per Wiréhn.