Skip to main content

Ønsker forsøksordning med SFO åpen halve juli

Innspillet kommer fra FAU på Haug skole. 

Foto: TRINE JØDAL

FAU på Haug skole peker på at juli 2020 faller ekstra uheldig for foreldre til funksjonshemmede barn. 

FAU på spesialskolen Haug i Bærum ønsker at SFO i 2020 skal holde åpent de to første ukene i juli, som et prøveprosjekt. Dette melder FAU-leder Tone Lillemoen Asklund som budsjettinnspill til Bærum kommune. 

Som på andre skoler i Bærum holder SFO stengt i hele juli. Asklund påpeker at selv om mange elever på Haug har vedtak om ferieavlastning, er disse vedtakene ofte begrenset til en uke for et helt år. 

– Foreldre til funksjonshemmede barn har ikke rett til ekstra ferie. De fleste tar derfor ut maksimalt tre uker ferie om sommeren. (...) Mange familier med barn på Haug sliter med å få på plass ferieordninger som ivaretar flest mulig hensyn, som behovene til søsken, skriver Asklund. 

Med tre ferieuker i juli 2020 gjenstår fortsatt 8 hele feriedager for barn som arbeidende foreldre må dekke opp for på et eller annet vis. 

Ingen kommentar ennå

Rektor Eli Bakke ved Haug har per i dag ikke noen kommentar til forslaget. 

Haug skole og ressurssenter underviser elever med spesialbehov. Det kan være multihandikappede, barn med autisme eller autismelignende vansker, og sammensatte lærevansker.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.