Skip to main content

Nå er vi 189.218 innbyggere

Stadig flere innbyggere betyr stadig flere barn i barnehager og på skoler. Her fra skolestart på nye Bekkestua barneskole denne uken.

Stadig flere innbyggere betyr stadig flere barn i barnehager og på skoler. Her fra skolestart på nye Bekkestua barneskole denne uken.

Foto: Trine Jødal

Du er sjelden alene i Asker og Bærum. Våre to kommuner består nå av 189.218 innbyggere.

Det viser nye folketall fra Statistisk sentralbyrå ved utløpet av annet kvartal.

Bærum har 127.334 innbyggere og Asker 61.884. Begge har økt siste kvartal: Bærum med 321 og Asker med 224. Det betyr at vi er blitt seks flere hver eneste dag i april, mai og juni.

I Bærum er fødselsoverskudd og netto innflytting om lag like store, mens i Asker utgjør innflytting to tredeler av økningen.

Med mindre noe helt uforutsett skjer i siste halvår ligger Asker nå an til uavbrutt folkevekst i 26 år på rad og Bærum i 18 år. Asker har faktisk økt folketallet med ett unntak (1993) hvert år siden 1950.

Bærum har den tredje største økningen av norske kommuner i annet kvartal i år, bare slått av to andre Akershus-kommuner, Ullensaker (450) og Lørenskog (421). 

Røyken og Hurum

Også Røyken og Hurum er i vekst. Røyken øker med 28 til 22.705 innbyggere, mens Hurum øker med 38 til 9.596.

Samlet har de tre kommunene som fra årsskiftet vil utgjøre nye Asker, nå 94.185 innbyggere. Grovt sett kan man si at av ti innbyggere i nye Asker, vil én komme fra Hurum, to fra Røyken og syv fra dagens Asker. 

Bare Oslo og Bergen er større

Bærum og nye Asker totalt består av 221.519 innbyggere. Det er bare slått av Oslo og Bergen, og vi er også flere enn åtte av dagens fylker (Aust-Agder, Finnmark, Hedmark, Oppland, Sogn og Fjordane, Telemark, Troms og Vest-Agder). 

Bærum er landets 5. største kommune målt i folketall, mens Asker følger på 12. plass (se faktaboks). Nye Asker ville per i dag plassert seg på 6. plass, men kommunesammenslåinger også andre steder i landet vil påvirke plasseringen fra årsskiftet.

Norges befolkning utgjør nå 5.345.599 personer, som er en økning på 9.105 fra forrige kvartal. Hver fjerde nordmann bor i Oslo og Akershus.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.