Skip to main content

Hun skal lede jobben med å sikre barns rettigheter

Bodil J. Houg fra Lommedalen starter i ny jobb om et par uker.

FOTO: CARSTEN ØHRN

– Dette er stor stas, og en oppgave jeg er stolt og ydmyk over å få, sier Bodil J. Houg (49) fra Lommedalen.

1. mai starter hun i jobben som leder for Viken-ombudet, som skal jobbe for at barn og unge får et trygt og godt utdanningsløp.

Det skriver Viken i en pressemelding.

– Allerede denne våren legger vi frem to saker til politisk behandling, hvor vi ønsker at Viken fylkeskommune skal ta tydelig grep, og vise vei. Den ene handler om hvordan vi skal få en inkluderende og god russetid for alle. Den andre handler om hvordan vi skal få bedre elevmedvirkning i skolen, sier Bodil J. Houg i pressemeldingen.

Mobbeombud

Bodil J. Houg fra Lommedalen ble landets første mobbeombud da Buskerud fylkeskommune innførte ordningen i 2013.

Viken-ombudet skal ivareta rettighetene til barn og ungdom i barnehage og grunnskoler og elever og lærlinger i videregående opplæring. 

Houg skal ha med seg syv medarbeidere, flere som har jobbet tidligere som ombud i de gamle fylkeskommunene Akershus, Buskerud og Østfold.

– Viken-ombudet skal vise vei nasjonalt når det gjelder å ivareta barn og unges rettigheter. Ambisjonen er at resten av landet skal se til ombudet i Viken, sier fylkesordfører Roger Ryberg (Ap) i Viken.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.