Skip to main content

Foreldrene får flere «sykt barn-dager»

Det kan fort bli en snufsete vinter for mange barn og voksne.

Det kan fort bli en snufsete vinter for mange barn og voksne. 

ILLUSTRASJONSFOTO: Ludvig Gundersen

Skal gjelde dersom skoler og barnehager må stenge på grunn av lokale utbrudd. 

Det meldte regjeringen i en pressekonferanse tirsdag ettermiddag. 

De ekstra omsorgsdagene skal gjelde selv om foreldrene allerede har brukt opp kvoten. I juli fikk barnefamilier 20 ekstra omsorgsdager i forbindelse med koronapandemien. 

– Foreldre skal ikke trenge å bekymre seg for hverdagen på grunn av stengte skoler og barnehager, sa arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H). 

Statsråden oppfordret arbeidsgivere til å være fleksible og tilby hjemmekontor. 

– Lokalt kan det bli behov for å stenge hele skoler. Det kan bety at noen foreldre har brukt opp den nye kvoten som ble innført 1. juli. Regjeringen innfører derfor en egen ordning der foreldre får omsorgsdager ved behov dersom kvoten er oppbrukt og skolen blir stengt, sa Isaksen.

Flere barn borte

Lokale barnehager og skoler har vært rammet av stenging også i høst. Sist ute var Tofte ungdomsskole i Asker, som i helgen måtte sette til sammen 180 elever og ansatte i karantene. 

Barnehagene har siden oppstart etter sommerferien, varslet om at høsten vil bli «spennende» med tanke på fravær og bemanning. 

Da Budstikka tok en ringerunde til et titalls barnehager sist uke, fortalte flere av barnehagene at det var mange flere barn borte enn det normalt ville vært. I en barnehage - med totalt 48 barn - var syv barn borte hver eneste dag. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.