Skip to main content

Feirer 50 skoleår på Hauger

300 elever, 50 lærere, 50 foreldre og 50 tidligere elever slo ring rundt Hauger skole for å feire at det er 50 år siden ungdomsskolen på Rud sto ferdig. På det meste gikk 700 elever her, nå er elevtallet halvert.Foto: Rehim Rahman

Bygget til Hauger skole er så godt som uendret siden starten i 1969. Dagens elever håper på nybygg i jubileumsgave. 

– Det sosiale miljøet på Hauger er kjempebra, sier Nicolai Opheim Graasvold (15), som går i 10. klasse ved Hauger skole. 

Det gjør også Elise Dobbe (14).

– Men luften i klasserommene er kjempedårlig. Det er på tide med ny skole etter 50 år, sier hun.

Rohet Hossain (t.h.), Nicolai Opheim Graasvold og Elise Dobbe har denne uken feiret skolens 50 årsjubileum. Her med Susanne Kaaløy, seksjonsleder for ungdomsskolene i Bærum.

FOTO: KNUT BJERKE

At selve bygget står nokså likt som ved skolestart i 1969, kan tidligere elev og inspektør, nå assisterende skolesjef i Bærum, Susanne Kaaløy (61) bekrefte.

– Skolebygget ser akkurat likt ut som da jeg var elev her, sier Kaaløy, som gikk på Hauger fra 1971 til 1974. 

700 elever på det meste

Tilbake på gamle tomter for å feire Hauger-jubileet sammen med elever og lærere fra fem tiår, registrerer hun riktignok at fasaden er malt om, fra rød til hvit. Og at det var langt flere elever og færre spesialrom da hun var elev et par år etter at skolen sto ferdig. 

På det meste var det 24 klasser – og rundt 700 elever – på Hauger. Nå er det nær 300 elever her. 

– Jeg trivdes kjempegodt, forteller Kaaløy og mimrer om gode turer til Kolsåstoppen for å sanke ting til formingstimene.

I anledning jubileet er Hauger-bok skrevet, forestilling laget og klasserom omskapt til ulike tidssoner. Her kommer det frem at mye skjedde nettopp i 1969, året da Hauger skole ble til: mennesket satte fot på månen første gang, det norske oljeeventyret startet og ungdomsskole ble obligatorisk. 

Hauger ble bygget i hurtig tempo, angivelig som den billigste skolen i Bærum.

Utreder ny skole nå

Kaaløy ser mye kjent i 70-tallsklasserommet.

Susanne Kaaløy likte best å sitte langt bak ved vinduet da hun var elev ved Hauger skole på 70-tallet. Her tenkte hun på alt annet enn å bli seksjonsleder for oppvekst i Bærum.

FOTO: KNUT BJERKE

– Klassen min snakket mye om atomkrig, forteller seksjonslederen og nikker til bilder av atomsopper og tekst om kald krig. 

Dagens 10.-klassinger forteller at de bekymrer seg over helt andre verdensproblemer, særlig klimaendringer. Men små, nære ting – som venner, lekser og forelskelser – har opptatt Hauger-tenåringene til alle tider, viser det seg. 

– Jeg likte å sitte langt bak i klasserommet, nær vinduet, sier Kaaløy og innrømmer at hun for snart 50 år siden tenkte på helt andre ting enn å bli inspektør og seksjonsleder for kommunenes ungdomsskoler.

– Nybygg ved Hauger er diskutert i årevis. Når kommer det?

– Dette spørsmålet utredes i kommunen nå, så det må vi komme tilbake til, sier Kaaløy.

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.