Skip to main content

Elsker å kle seg ut

Ingvild Maagerud (t.v.) og Carina Gangestads favoritthobby er cosplay. Ikke rart de to var glade da Bærum kommune satte nettopp cosplay opp som høstferietilbud i Arena Bekkestua. 

FOTO: JOAKIM S. ENGER

Carina Gangestad (15) har ikke tatt det «piano» i høstferien. Hun måtte stå tidlig opp for å gjøre seg klar for «cosplay-dag» på Arena Bekkestua.

– Jeg brukte tre timer på å sminke meg i morges, forteller Carina, eller Cai som hun også kaller seg.

Sminkeritualet er ikke dagligdags i normale skoleuker. Men når det er høstferie, og hun skal bruke mye av dagen på cosplay-seminar, er det helt «innafor» å bruke mange timer på å gjøre seg klar. 

Cosplay er navnet på en subkultur der personer kler seg ut med kostymer og annet utstyr for å likne en bestemt rollefigur, ofte fra japansk populærkultur.

15-åringen er sminket som karakteren «Dabi» fra den japanske anime-serien «My Hero Academia».

– Jeg har drevet med cosplay siden jeg var 12 år. Det er gøy å lage egne karakter, både å spille dem, lage kostymer og sminkedelen, forteller Carina.

Å lage sine egne kostymer og annet tilbehør er en stor del av cosplay-kulturen. Her er Dahlia Martinsen-Myhrvold i gang med nettopp det.

FOTO: JOAKIM S. ENGER

Foreslått av mamma

Det var moren hennes som foreslo at hun skulle dra til fritidsklubben på Helset der Flisespikkeriet holder til. Det er et kreativt verksted for blant annet cosplayere. 15-åringen hadde prøvd mye annet før hun fant yndlingshobbyen.

– Både tennis og fotball. Det siste ga jeg opp veldig fort. Kampsport driver jeg med ennå, forteller hun.

Det gjør også venninnen Dahlia Martinsen-Myhrvold (15). Hun ble med til Flisespikkeriet for tre år siden. Der møtte de Rykkinn-jenta Ingvild Maagerud (15). Siden har de tre delt hobbyen. Alle tre brukte deler av høstferien til å få inspirasjon da Bærum kommune inviterte til gratis workshop på Arena Bekkestua.

– Det har vært veldig gøy og lærerikt. Det er fint å kunne møte andre cosplayere igjen, siden  Flisespikkeriet har vært stengt så lenge på grunn av koronaen, sier Dahlia.

Henrik Ness (16) fra Kolsås maler her figurer som kan brukes til det populære rollespillet «Dungeons and Dragons».

FOTO: JOAKIM S. ENGER

Flere ungdomstilbud

Daglig leder på fritidsklubben på Helset, Josefin Larsson, er glad for å gi Bærums cosplayere et tilbud igjen.

– Vi har hatt et digitalt tilbud under koronaperioden. Men nå kan vi etter hvert få opp aktiviteten ved at medlemmene våre kan møtes, selvfølgelig under gode smittevernregler. Det er vi veldig glade for, sier Larsson.

– Vi har det veldig gøy med cosplay. Og det er alltid gøy å lære nye ting og triks. Sånn som vi har gjort her på denne workshopen, sier 15-åringen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.