Skip to main content

Anbefaler ikke lenger karantene for barn og ungdom

Når er voksen og såkalt øvrig nærkontakt til et smittetilfelle, skal man i smittekarantene. Før jul sendte Asker kommune en anbefaling om at også barn skulle dette – men dette gjelder ikke lenger nå.

Når er voksen og såkalt øvrig nærkontakt til et smittetilfelle, skal man i smittekarantene. Før jul sendte Asker kommune en anbefaling om at også barn skulle dette – men dette gjelder ikke lenger nå. 

Foto: Mats Sauro Høimyr

Asker-barn anbefales ikke lenger å gå i smittekarantene når det oppstår smitte i klasserommet. 

Før jul anbefalte kommuneoverlegen i Asker at barn og unge skulle gå i smittekarantene når de var øvrige nærkontakter. Fra nasjonalt hold har alle under 18 siden skolestart vært fritatt for karantene i disse tilfellene, som ofte gjelder smitte oppstått hos en klassekamerat. 

Nå opplyser Asker kommune at denne anbefalingen ikke lenger gjelder. 

Gjennom kommunikasjonsavdelingen i Asker opplyser assisterende kommuneoverlege og smittevernoverlege i Kjell D. Sørli i Asker at anbefalingen før jul var ment å gjelde kun frem til juleferien. 

Nasjonale regler gjelder

Nå gjelder nasjonale karanteneregler også for Asker-barna. 

  • De innebærer at barn og unge som defineres som «nærkontakter», som hovedregel skal i smittekarantene. Husstandsmedlemmer er typiske nærkontakter, men det kan også være bestevenner eller kjærester man har mye og tett kontakt med. 
  • Er barnet derimot bare «øvrig nærkontakt», trenger det ikke gå i smittekarantene, og kan gå på skolen som normalt. 

Testing anbefales også for øvrige nærkontakter, skriver kommuneoverlege Sørli. 

Bærum opphevet – og satte rekord

I likhet med Asker, innførte Bærum noen ekstra strenge sosiale begrensninger for barna og unge like før jul.

Også disse ble opphevet i dag.

171 personer er registrert koronasmittet i Asker siste døgn, og 277 i Bærum. Bærum satte med dette ny rekord for pandemien, mens Asker så sitt hittil høyeste smittetall 14. desember, med 202 på ett døgn. 

Dette sammenfaller med en massetesting av skole- og barnehagebarn før skolestart i dag. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.