Skip to main content

Aibel-ansatte i Asker feiret Johan Sverdrup med kake

Fredag ble det spist kake hos Aibel i Asker. Anledningen var feiring av Johan Sverdrup. F.v. Katrine Willa Hjertnes fra Jar, Christian Engelhardtsen fra Eiksmarka og Stig Jessen fra Tønsberg.

FOTO: MARIT HELLAND

Fredag var det kakefest og jubel hos oljeserviceselskapet Aibel i Asker. Anledningen var åpningen av Johan Sverdrup feltet. 

Av 1000 ansatte i Asker, jobber 650 av dem med arbeid knyttet til Johan Sverdrup feltet.

 Asker-kontoret har vært og er svært sentrale i utviklingen av to av plattformene på dette feltet. 

– Vi har hatt syv kontrakter knyttet til Johan Sverdrup-feltet, og de har en verdi for oss på til sammen 23 milliarder kroner. Og feltet har jo også stor betydning for hele Norge, sier prosjektdirektør for Johan Sverdrup, Stig Jessen. 

Stor betydning 

– Jeg har vært involvert i prosjektet helt fra starten, forteller den 32-år gamle Willa Hjertnes. 

– Feltet har vært viktig både som en betydelig inntektskilde for Norge, samt for å sikre viktige arbeidsplasser og videreutvikle teknologi, mener Jar-kvinnen. 

– For oss i leverandørindustrien har Johan Sverdrup sikret mange viktige arbeidsplasser, og skapt forutsigbarhet, sier Engelhardtsen. 

– Den kjente miljøforkjemperen Greta Thunberg har refset Johan Sverdrup-feltet. Hva tenker dere om det? 

– Her er vi stolte av Johan Sverdrup. Det er et av de feltene med lavest CO2 utslipp, og det er et viktig alternativ til blant annet kullproduksjon, sier Stig Jessen. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.