– Du har allerede en kjempegod start. Du er nemlig genuint opptatt av faget ditt.

Jar-mannen Werner Risberg, selv erfaren gründer, ga råd direkte til Celine Gulset (29). Gulset vant tirsdag prisen «Årets gründer» på Næringslivets nettverksdag 2015 i Asker kulturhus.

Og Gulset var ikke den eneste som fikk råd. En full sal lyttet til råd om hvordan få til  mer omstilling og innovasjon.

Risberg var med å bygge opp selskapet Mamut fra 5 til 500 ansatte. I dag er han kommersiell direktør i Kahoot, en spillbasert læringsplattform som er blitt svært populær i flere land.

LES OGSÅ: Denne kvinnen ble "Årets gründer" i Asker og Bærum

Lærte bort innovasjon

– Det du skal være oppmerksom på videre er blant annet å være varsom med hvordan du ekspanderer.

– Kostnadene vokser gjerne hurtigere enn inntektene, sa Risberg også til Gulset.

LES OGSÅ:

- Dette var vel en annerledes mattetime!

Kahoot og firehjuling fenget folket

Råd om innovasjon

Før han traff Årets gründer var Risberg blant de fire foredragsholderne som deltok på det store frokostseminaret som startet årets nettverksdag.

«Omstilling og innovasjon - ingenting å vente med» var hovedtemaet.

Risberg minnet også om at mange av nyvinningene man ser i dag, som drosjeselskapet Uber og det private innkvarterings-systemet AirBnB, egentlig er gamle tjenester satt i system på en ny måte.

Foruten Risberg fra Kahoot, ga administrerende direktør Michael Jacobs i Microsoft Norge AS, Per Annar Lilleng, regionsdirektør i Innovasjon Norge og Karina Birkeland Lome, innovasjonskatalysator i Finn.no sine råd.

Viktig med ekte engasjement

At ekte engasjement og vilje til endring er sentralt i all innovasjon og omstilling var en rød tråd i mange av foredragene. Jacobs delte sine personlige refleksjoner.

– Det mest definerende er kulturen. Den er enten positiv eller negativ. Det viktigste er å få til et brennende engasjement og å skape en visjon og et mål.

Ledere må kunne løfte

Jacobs var også opptatt av lederskap.

– Det er dessuten viktig å ha ledere som evner å løfte folk i vanskelige tider.

Det å kunne snakke direkte til folk, fremfor å sladre bak ryggen er også sentralt ifølge Jacobs.

– Får du besøk av Per som skylder på Kari. Og Kari skylder tilbake på Per, så start med å be Per og Kari snakke sammen først.

 Han understreket også betydningen av god kommunikasjon. Det å snakke til hverandre, og ikke bak ryggen på hverandre. Det å snakke sammen for så å presentere løsninger - ikke bare presentere et problem er sentralt.

Må tørre å teste

Birkeland Lome fra Finn.no la vekt på at det er viktig å våge å teste og eksperimentere i en tidlig fase.

- Og man må også være villig til å si at noe faktisk ikke funker, og så da droppe det fremfor å gå videre med det. At en god idé er en god idé må bevises, og da er det smart å teste og eksperimentere det hele raskt og enkelt i en tidlig fase, understreket hun.

Og hun advarte mot å bli så forelsket i egen idé at man ikke ville forkaste den, og det å bli for tiltaksstyrt som leder.

– Du får mye mer engasjement når du involverer fremfor å dirigere gjennom tiltak, sa Birkeland Lome.