Bærums Verk-gutten har kjøpt to takterrasser som for 275.000 kroner gir ham og samboeren Tonje rundt 23 kvadratmeters boltreplass på taket.

I dag bor han i del 1 av Fornebuporten. Her er det felles takterrasse. I det nye bygget blir det mer mulighet til skjermet privatliv.

Fornebuporten er næringsbygg og boliger ved inngangen til Fornebu.

MER OM Å UTNYTTE TAK:

Se Høyre-toppens trendy takliv

Grønne tak på Føyka

Inn på skjermet terrasse

I de nye boligene på Fornebu som skal stå ferdige i 2018 kan du gå inn på din egen private takterrasse, uavhengig av leilighetens plassering i bygget. Her kan du innrede med dine egne tomatplanter eller blomster. Privatlivet tas et hakk videre ved at man får et område på taket som kan lukkes privat for deg. Takterrassene er ikke ferdig detaljprosjektert, men det legges opp til at skilleveggene mellom terrassene og inn mot fellesarealene vil være slik at man ikke kan se rett inn.

– Jeg tror flere vil bruke terrassene når det blir slik, mener Solheim.

I sin nye leilighet får han og samboeren Tonje tilgang direkte til takterrassen via en trapp fra egen balkong.

– I dag er det tungvint å komme seg opp på takterrassen. Med direkte adkomst blir det langt enklere, mener han.

Lukket

– Det er ganske vanlig med felles takterrasse. Men det at du kan ha ditt område på taket som er lukket og privat for deg, er relativt nytt i Norge. Det finnes tilsvarende løsninger, blant annet i et prosjekt i Bjørvik og på Vulkan, sier megler og partner i Sem og Johnsen, Trygve Formo Hermansen.

Det finnes ulike prislapper og størrelser for beboerne i bygget. Terrassene varierer fra 89.000 kroner for 8,5 kvadratmeter til 249.000 kroner for 19,5 kvadratmeter.

Relativt nytt

– Det at du kan ha ditt område på taket som er lukket privat for deg er relativt nytt i Norge. Det finnes tilsvarende løsning i et prosjekt i Bjørvik og på Vulkan, opplyser megler og partner i Sem og Johnsen, Trygve Formo Hermansen. De 150 leilighetene på Fornebuporten gikk unna på rekordfart. I løpet av 14 dager ble alt utsolgt. Hva gjelder takterrassene, er to tredjedeler er solgt. Her har det vært noen flere spørsmål.

– Det er helt naturlig fordi dette er helt nytt og fordi en kjøper vil være opptatt av å kunne selge dette videre. Terrassen er helt uavhengig av leiligheten og spørsmålet for en kjøper vil da naturlig være: kan jeg få solgt dette videre og hvor enkelt er det?, påpeker Formo Hermansen.

Fornebuportens boligdel eies av det Bjørn Rune Gjelsten-eide Profier og av Fornebuporten Holding AS. Det var utbyggerne samt arkitektene i a-lab som ønsket å forsøke ut konseptet med private takterrasser delt opp i små enheter, forklarer meglerne.

To tredjedeler solgt

Det er fire ulike bygg i del to av Fornebuporten, med 12 private takterrasser på hvert bygg. To tredjedeler av disse er nå solgt.

Mens de 150 leilighetene i prosjektet ble solgt unna på rekordraske to uker, har det vært noe mer spørsmål rundt takterrassene.

– Det er naturlig fordi dette er helt nytt, og fordi en kjøper vil være opptatt av å kunne selge dette videre. Terrassen er helt uavhengig av leiligheten og spørsmålet for en kjøper vil da være: kan jeg få solgt dette videre, og hvor enkelt er det?, fremholder Formo Hermansen.

Flytter inn i 2018

Men mange har altså kjøpt, og Mads er blant dem som gleder seg.

– Går alt etter planen skal det stå ferdig i andre kvartal 2018. Terrassen skal brukes til boltreplass for kommende barn, to hunder og venner. Vi gleder oss, sier Mads.