– Jeg regner med at sportsbudsjettet blir halvert om vi ikke lenger kan være på Telenor Arena og heller må spille på Ullevaal. Jeg har fått klare antydninger om det, forteller sportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen.

Del på Facebook

Han legger ikke skjul på at det vil få store konsekvenser for klubben.

– Da vil vi få en enorm utfordring. Og det vil i så fall være en del grep som må tas. Men det viktigste er at Stabæk består som klubb. Å ta konsekvensene av å halvere et budsjett er ikke gjort over natten. Jeg tør ikke gi meg inn på den kabalen nå.

På spørsmål om Stabæk vil kunne overleve som en toppklubb på en arena i Oslo eller et annet sted utenfor Bærum, sier Olsen at det raske svaret er «nei».

– Vi kommer jo til å kunne stable 11 mann på beina. Men det vil måtte gjøres en betydelig jobb i hele klubben, sier Olsen som legger til at han naturligvis håper i det lengste at Stabæk kan bli værende på Fornebu.

– Jeg vet ikke hva vi ender opp med. Men vi vil naturligvis helst være på Telenor Arena. Å vurdere sannsynligheten for det ene eller andre er vanskelig for meg å vurdere.

Les også:  Syv uker igjen for hardt presset Stabæk

På vei ut

30. juni går toget for fotballeventyret på Telenor Arena. Stabæks styreleder Lars Holter-Sørensen innrømmer dessverre at Stabæk Fotball AS etter all sannsynlighet må meddele arenaeier Kjell Chr. Ulrichsen at selskapet ikke klarer å forlenge leieavtalen fra neste sesong.

– Vi klarer høyst sannsynlig ikke å tiltre leieavtalen, men det er fortsatt noen dager igjen. Vi kaster ikke inn håndkleet før vi må, sier styreleder Lars Holter-Sørensen til Budstikka.

Kapitalmangel og håpløs driftsøkonomi er årsaken til at Stabæk mister retten til å spille på Fornebu fra neste sesong.

Les også:  Reservearena er utelukket for Stabæk

Les også:  Stabæk trenger 20 mill.

Les også:  Stabæk utestengt på Fornebu

Jobber med plan B

Et hardt kjørt Stabæk Fotball har likevel ikke gitt opp kampen for å beholde Telenor Arena som hjemmebane. Parallelt med de nesten håpløse forsøkene på å tiltre neste års leieavtale, har de jobbet med en Plan B.

Sammen med aktører på Fornebu og i kommunen har de lagt et løp der tilleggsregulering av et næringsprosjekt på 30.000-35.000 kvm kan frigjøre verdier til en stiftelse for oppkjøp av Telenor Arena.

Det er dette grepet Bærum formannskap stilte seg enstemmig bak onsdag kveld

Les mer i Budstikkas papirutgave fredag.