Vil sikre seg lokaler før Sandvika rives

De ville flytte i tide. Fra venstre: karriereveilederne Mette Manus, Trine Hatlevik Hønningstad og Vibeke Risvig (Risvig Dialoghus).

De ville flytte i tide. Fra venstre: karriereveilederne Mette Manus, Trine Hatlevik Hønningstad og Vibeke Risvig (Risvig Dialoghus). Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Småbedrifter ønsker å være i forkant av mulig stor-riving i Sandvika, og sikrer seg lokaler i bygg som ikke står på rivingsplanen.

DEL

Manus Motivasjon, som jobber med karriereveiledning, leide i Aamodtgården i Sandvika. Leiekontrakten skulle gå ut ved nyttår. Selskapet valgte ikke å leie videre, men flyttet i stedet inn i Randersgården (se kart).

Her har selskapet flyttet inn i kontorfellesskap sammen med Vibeke Risvig i Risvig Dialoghus (rekruttering, coaching/terapi). Randersgården er gården der Symaskinsenteret og Kaffebrenneriet holder til i første etasje.

MER OM SANDVIKA OG RIVING:

Varaordføreren hardt ut mot Riksantikvaren

Riksantikvaren gir tommelen ned til Sandvika-planene

Rift om lokaler

Manus og Risvig tror nemlig det snart blir rift om sentrumsnære kontorlokaler for mindre bedrifter.

– Som Budstikka har omtalt er det store planer for Sandvika som vil medføre riving av flere av de kjente gårdene der. Aamodtgården, der gullsmed Hellmann holder til, og der vi leide, er blant disse. Vi ville komme oss ut mens det fortsatt var mindre lokaler til leie i nærheten til en noenlunde rimelig pris. Vi tror mange små bedrifter kommer til å slite i fremtiden, med å finne lokaler som har et levelig leienivå, mener de to.

Blir todelt

Analysesjef Ragnar Eggen i Akershus Eiendom mener bildet vil bli todelt.

– I et såpass lite marked kan det godt være at enkeltbedrifter vil sikre seg lokaler hvis de ser for seg en periode der utbudet blir mindre, og de ønsker å være i samme nabolag. På den annen side kan det nok ta tid å bygge ut området. Man bygger sjelden uten at 50 til 75 prosent av leiekontraktene er på plass. Det vil nok bli bygget ut i flere trinn over flere år, sier Eggen.

LES MER: «Halve» Sandvika sentrum kan bli revet

Nybygg og eldre

Eggen oppgir at leien for kontorer av bra standard i Sandvika gjerne er på 1.600 til 1.700 kroner per kvadratmeter per år, mens nye lokaler vil koste rundt 2.000–2.100 kroner eller mer, avhengig av standarden.

– Litt eldre lokaler kan man få ned mot 1.400 kroner per år. Det er klart at nybyggprosjekter helst vil rette seg mot større leietagere, men det vil også være rom for de mindre i nyere bygg. Markedet er ikke større enn at det fortsatt vil være muligheter tett på Sandvika stasjon, mener Eggen.

– Vi ønsket altså å være i forkant. Små bedrifter som oss er sårbare og vi trenger forutsigbarhet. Vi er nå veldig glade over å ha fått tak i flotte lokaler, i et hyggelig fellesskap under samme tak, forklarer de tre damene.

Artikkeltags