– Leiekontrakten vår i Asker er i 40 år, sier Daniel Aarseth, driftsleder for Østlandet i Egon-eier Norrein-gruppen,

– Vi måtte lete i syv år før vi fant og fikk det lokalet vi var ute etter. Det har vi fått nå, sier han.

Langsiktig

Med store plakater har folk i Asker lenge kunne se at Egon skal åpne i Torvgården i Asker i april.

Og det er en optimistisk Aarseth som besøker bygningsplassen sammen med Charlotte Bjønness Badendyck, som blir daglig leder hos Egon.

Og Egons regionale sjef har klare ambisjoner om å ta sin del av «spisemarkedet lokalt».

– Vi regner med å omsette for rundt 25 millioner her første driftsår. Og jeg tror stedet her på sikt kan omsette for 40, sier Aarseth.

Større enn snittet

En Egon-restaurant er i snitt på 550 kvadratmeter og omsetter for i snitt 35 millioner kroner. Restauranten i Asker er på 700 kvadratmeter med 250 sitteplasser inne og 200 sitteplasser ute.

Investeringen for restauranten er imidlertid ikke billig.

– Nei, vi bruker rundt 17 millioner kroner på utviklingen her. Bare et bord koster jo 7.000–8.000 kroner, sier Aarseth.

25 ansatte

Daglig leder i Asker, Charlotte Bjønnes Badendyck gleder seg også.

– Vi skal bli et hyggelig spisested for alle i Asker sier hun. I underkant av 25 hel- og deltidsansatte skal jobbe ved stedet.

– Dere er ikke de eneste her – hva tenker du om den lokale konkurransen?

– Konkurranse er vi bare glade i. Jo flere aktører jo bedre er det. Det gjør det mer aktuelt for folk å gå ut og spise lokalt.

– Folk er mer forsiktige med pengebruken på varer, men statistikk viser at man spiser mer ute. Hvordan merker dere dette?

–Vi merker det veldig bra. Egon hadde på landsbasis en økning på ca. åtte prosent økning i fjor. Dette er noe høyere enn bransjen generelt.

Profilen til stedet

– Hva slags spisested skal dere egentlig være?

– Vi ønsker at Egon skal være et sted der alle føler seg hjemme. Det skal være fornuftige priser på mat, og god kvalitet. Folk skal vite hva de får. Alt vi har lager eksempelvis fra bunnen av, noe mange kanskje ikke er klar over.

Flere lokalt

Egon i Asker blir den andre Egon-restauranten i Asker og Bærum. I Sandvika har Egon holdt til i mange år. Der er det 180 sitteplasser, og stedet omsatte for rundt 30 millioner i 2013. Og i november åpner Egon på Bekkestua, i det nye kjøpesenteret.

– Asker og Bærum er et spennende og viktig marked for oss. Vi har fått gode plasseringer nå både i Asker og på Bekkestua. Bekkestua er jo i en spennende utviklingsfase, sier Aarseth.

Gårdeier gleder seg

Gårdeieren, Tandberg Eiendom, gleder seg.

– På en skala fra en til 10 er vi på en god tier når det gjelder å være glade for å ha fått Egon inn her, sier Espen Tandberg.

– Dette er en viktig brikke å få på plass i sentrum, både for å få liv og røre rundt Torvet – og ikke minst å få en stor aktør med et bredt spisetilbud i sitt konsept. Det å få etablert en stor uteservering på Torvet i området med den beste aftensolen i sentrum i sommerhalvåret, er også svært positivt, sier Tandberg.

Vibeke Glosli, leder av Asker sentrum, er også svært fornøyd.

– Et spisested som dette betyr mye for aktiviteten i Asker sentrum generelt, og ikke minst her på Torvet. Det er jeg spesielt glad for siden utviklingen av Torvet er en sak jeg virkelig brenner for, sier hun.

Tandberg opplyser at den ene halvdelen av første etasjen i gården der Egon nå skal inn, har stått tomt i rundt seks måneder, og den andre i rundt 12 måneder. Egon fyller nå hele lokalet.