Gjelsten var til stede under åpningen av senteret torsdag formiddag.

– Det er blitt riktig flott nærsenter dette, sa Gjelsten i en kommentar til Budstikka.

LES OGSÅ: Folk stormet inn på Bekkestua

En helhet

Det er Profier som står bak hele Bekkestua-utbyggingen.

Tidligere i høst ble det klart at de selger til tyske DEKA, og overdragelsen skjer formelt 8. desember.

Men Profier, med hovedkontor i Asker, eier fortsatt parkeringskjelleren under senteret som åpnet i dag, samt Bygningsarbeidernes Hus – bygget rett ved siden av det nye senteret. Rivingen av dette bygget starter i midten av januar 2015.

Vil ha åpne dører

Planutvalget  behandlet torsdag ettermiddag hvorvidt Profier skal  få lov å bygge en mindre overgang fra senteret som nå er åpnet og over i del to – altså i bygget som skal erstattet Bygningsarbeidernes Hus.

Politikerne har vært svært kritiske til at også Bygnignsarbeidernes Hus skal bli et innendørs kjøpesenter som stjeler folkeliv fra gaten. Overgangen mellom de to sentrene er så måte med å forsterke senterinntrykket.

At overgangen, eller torgbygget, skal huse en restaurant i to etasjer gjør politikerne mildere stemt.

– Restauranten får inngang fra begge sider, men det blir ikke naturlig å gå gjennom der fra det ene bygget til det andre, sa Ole Kristian Udnes.

Politikerne vedtok også en endring i reguleringsbestemmelsene som sikrer at alle butikkene med fasader ut mot gater og torg skal ha dører til gateplan.

– Vi liker å se åpne dører mot gateplan, det skaper mer liv i gatene, sa Liv Skrede (H).

Saken skal endelig avgjøres i kommuenstyret før jul.

– Det er veldig viktig for oss å få bygget dette ut som en helhet, sier Bjørn Rune Gjelsten.

LES OGSÅ: Hektisk før senteråpning

Mange millioner

Profier har lagt betydelige midler – omtrent 70 millioner kroner ned i parkeringshuset. Alt av parkering og sosiale rom, handikaptoalett med mer ligger i senteret som åpnet i dag.

I andre etasje hos Egon på det nye senteret ønsker altså Profier å bore hull i veggen for å åpne veien for en gjennomgang fra Egon og over.

Det vil gjøre det mulig for handikappede personer å parkere i kjelleren i kjøpesenterets del en, ta heisen opp i andre etasje og rulle seg over i del to.

– Vi har jo tenkt bygget som en helhet helt fra starten, og planlagt deretter. Vi ønsker å få fullføre denne helheten, i stedet for en klattevis og delt – løsning som det ellers vil bli, sier Gjelsten.

Må tenke nytt

- Hvilke konsekvenser får det for dere dersom dere ikke får bygge overgangen?

– Da må vi plutselig tenke helt nytt. Det blir en stor ekstrakostnad fordi vi da må ha handicaptoaletter og garderober for ansatte også i del to. Butikkmiksen vil også bli helt anderledes. I andre etasje i nybygget hadde vi jo tenkt restauranter og oppdeling til flere, mindre butikker - mens vi ville ha ytterligere 8-10 butikker på første plan.

Disse kunne ha innganger fra gateplan. Bekkestua vil dermed ha en gjennomtenkt og tilpasset butikkmiks og liv i gatene, sier markedsansvarlig i Profier, Kristen Rikter-Svendsen.

– Skulle vi ikke få til den meget beskjeden passasjen vi ber om, må vi legge tilrette for ganske store butikker som fyller dypden i hele andre etasje, som Europris eller Clas Ohlson, sier Rikter-Svendsen.

Tenke løsninger

– Hvor mye mer vil det koste dere?

– Det er ikke et spørsmål om kostnader, men om riktig sentrumsutvikling, sier Rikter-Svendsen.

– Skulle vi få nei, vil vi imidlertid se på løsninger og ikke fokusere på problemer, sier Bjørn Rune Gjelsten.

God dialog

Gjelsten understreker at han er svært fornøyd med det han karakteriserer som veldig god dialog med Bærum kommune.

– De har kommet med viktige innspill som har gjort vårt prosjekt bedre, sier han.

Flere sentre

Profier har hatt en hektisk kjøpesentertid.

Sist uke åpnet selskapet et stort kjøpesenter i Sandnes og videre åpner et stort senter i Åsane utenfor Bergen neste uke. Og denne uken altså på Bekkestua. Det dreier seg trolig om kjøpesenterinvesteringer for Profier og Gjelsten selv på rundt fire milliarder,

– Skal du selv shoppe noe her på Bekkestua senter i dag?

– Kanskje ikke i dag. Det blir litt hektisk. Men min kone kommer sikkert tilbake hit, mener han.

Gjelsten bor selv på Bygdøy, men har et nært forhold til Bærum, ikke minst med søster og hennes aktive skifamilie som bor i Lommedalen. Han er blant annet onkel til den kjente alpinisten Leif Kristian Haugen.