Tidligere IT Fornebu- sjefer i hardt vær

GRANSKES: Prosessen der Bolten Eiendom ble valgt som partner i et milliardutbyggingen av ny Kunnskaps- og kulturpark i Kongsberg blir nå gransket. De to tidligere toppene i IT Fornebu, Erik Løfsnes og Kristin Woje Ellingsen er henholdsvis styreleder og daglig leder i selskapet ifølge Bizweb. De blir nå utsatt for svært sterke anklager. ARKIVFOTO: KARL BRAANAAS

GRANSKES: Prosessen der Bolten Eiendom ble valgt som partner i et milliardutbyggingen av ny Kunnskaps- og kulturpark i Kongsberg blir nå gransket. De to tidligere toppene i IT Fornebu, Erik Løfsnes og Kristin Woje Ellingsen er henholdsvis styreleder og daglig leder i selskapet ifølge Bizweb. De blir nå utsatt for svært sterke anklager. ARKIVFOTO: KARL BRAANAAS

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

De to tidligere toppene i IT Fornebu, Erik Løfsnes og Kristin Woje Ellingsen, er ute i hardt vær.

DEL

Erik Løfsnes fra Hosle var i mange år administrerende direktør i IT Fornebu. Han gikk på dagen i mai i år. Kristin Woje Ellingsen var viseadministrerende direktør. Hun sa opp i IT Fornebu i vår, og sluttet etter oppsigelsestid.

Skal granskes

Nå skal en prosess de to er involvert i granskes av korrupsjonsjeger Erling Grimstad og hans team i revisjons- og rådgivningsselskapet BDO.

Granskingen er iverksatt av Kongsberg kommune etter to artikler i bladet Kapital, den første i juni i år, den andre torsdag denne uken.

Prosess i Kongsberg

Kapitals artikler har handlet om Bolten Eiendom, der Kristin Woje Ellingsen er daglig leder og Erik Løfnes er styreleder. De to eier 25 prosent hver av selskapet.

Bladet har tatt for seg prosessen rundt at Bolten Eiendom ble valgt som partner i milliardutbyggingen av en ny Kunnskaps- og kulturpark i Kongsberg. Prosessen beskrives i bladet som uryddig.

Les flere økonomi-nyheter.

Sterke beskyldninger

Og sterke beskyldninger reises mot de to tidligere IT Fornebu toppene.

I den første artikkelen ble Løfsnes og Ellingsen beskyldt for å ha snakket usant til Kongsberg kommune, lurt en tidligere samarbeidspartner og ført sin tidligere arbeidsgiver IT Fornebu bak lyset. Alt for å sikre seg en lurativ gevinst på det aktuelle eiendomsprosjektet i Kongsberg. Styreleder i IT Fornebu, Jan Fredrik Thronsen har ikke villet kommentere saken, og har vist til at alle forhold rundt Løfsnes avgang er underlagt en taushetserklæring.

Til Budstikka.no skriver Woje Ellingsen følgende i en epost:

«Jeg ønsker ikke i media å korrigere eller kommentere påstander som er kommet frem så langt. Det vil først være naturlig etter at Kongsberg kommune har behandlet rapporten som følge av BDOs undersøkelse. Løfnes ønsker heller ikke å kommentere saken.

Beskyldt av tidligere partner

I forrige nummer av Kapital beskyldte eiendomsutvikler Terje Haugan i Utstillingsplassen Eiendom Erik Løfsnes for å ha lurt ham. Haugen ble ifølge bladet svært overrasket over at Kongsberg kommune valgte Bolten Eiendom som partner ettersom han trodde det var han og Løfsnes, gjennom et heleid datterselskap til selskapet.

Utstillingsplassen, som hadde gått av med seieren i utvelgelsesprosessen for oppdraget. På Fornebu er Utstillingsplassen
deleier av hotellet som leietaker Scandic skal flytte inn i til høsten. IT Fornebu er den andre eieren.

Ifølge Haugan haddde ikke Løfsnes opplyst Haugan om at hans selskap Utstillingsplassen i prosessen på Kongsberg var byttet ut til fordel for investor Jarle Norman-Hansens selskap Ambolt.

Dette er blant forholdene politikerne på Kongsberg nå ønsker å få gransket nærmere.

Eierskap i Bolten

I den første artikkelen i Kapital ble mye plass brukt på å beskrive at Erik Løfsnes benekter å ha noe med Bolten Eiendom å gjøre.

Han siteres i bladet på at han hverken har ansettelsesforhold, eierskapsforhold eller styreforhold i forhold til Bolten Eiendom.

Ifølge opplysninger som nå fremkommer i Bizweb ble Bolten Eiendom opprettet 15.februar 2012.

Kristin Woje Ellingsen er daglig leder, mens Erik Løfsnes er styreleder. Woje Ellingsen opplyser til Budstikka.no i dag at Ambolt SA eier 50 prosent, Erik Løfsnes eier 25 prosent og hun selv eier 25 prosent av selskapet.

Hvorfor Løfsnes i den første artikkelen skal nektet å ha noe med Bolten Eiendom å gjøre får ikke Budstikka.no brakt klarhet i per nå.

Artikkeltags