Tall fra Virke viser at netthandelen for alvor begynner å representere en stadig tøffere konkurranse for de fysiske butikkene her til lands. Lokalt dukker det opp stadig nye aktører som vi ha sin bit av det hele.

På Lysaker er Matbazaren.no en av de siste ut. I motsetning til de mer typiske netthandelsbutikkenen innen elektronikk, eller klær, er det en spesiell nisje innen mat investorene bak Matbazaren går for.

I Lysaker-selskapet har eierne bak, Bernhard Mellbye og Per Askeland, sett muligheten for å etablere en nisjebutikk tuftet på nordmenns stadig økende interesse for gode råvarer og matspesialiteter.

LES OGSÅ:

Tror på mat på nett

– Vi tror mathandel over nett vil komme mer og mer. Da ønsker vi å være etablert i en god posisjon. I løpet av tre år håper vi å ha en omsetning på mellom 10 og 15 millioner kroner, sier daglig leder Roger Hem. Han tror imidlertid forbrukerne i større grad må venne seg til at mat faktisk kan handles på nett.

– Vi har jo lenge handlet bøker og musikk, men bøygen er nok noe større hva gjelder mat foreløpig, mener han.

Delikatesser fra Italia og Frankrike

For Lysaker-firmaets del er det helt konkret delikatesser fra Italia og Frankrike solgt via nettet som er forretningskonseptet, opplyser Hem.

– Vi henter produktene rett fra produsenten med Bring/Posten som samarbeidspartner. Per i dag tilbyr selskapet rundt 160 produkter fra Provence i Frankrike, Liguria og Piemonte i Italia. Det handler om oljer, oliven, eddik, pasta – blant annet. Hem har selv lang erfaring fra bransjen, senest som daglig leder av Honningcentralen.

– Vi var på den store messen Sial i Paris og gikk gjennom svært mye. Vi valgte ut noen som vi besøkte og brukte tid med.

Store ordre fra næringslivet

– Vi har fått noen store ordrer, blant annet fra næringslivet, ikke minst gjelder dette julegaver. Eksempelvis fikk vi plutselig en ordre på mellom 300 og 350 enheter fra ett firma. Også fra privatpersoner har julehandelen vår har vært bra på nett, sier han.

Lysaker-firmaet ser også for seg å være en salgskanal for norske produsenter. I Norge sitter det kanskje en liten produsent i Lom eller indre Sogn uten særlig mulighet til å nå ut. Vi ønsker å kunne være den kanalen, sier Hem.

Les flere økonominyheter fra Budstikka her