Se Sandvikas neste store boligprosjekt

SKJERMET OG SENTRALT: Leilighetene skal bygges i skråningen fra Sandvikselva og opp mot E16 – 1 km unna sentrum. ILLUSTRASJON: DYRVIK ARKITEKTER

SKJERMET OG SENTRALT: Leilighetene skal bygges i skråningen fra Sandvikselva og opp mot E16 – 1 km unna sentrum. ILLUSTRASJON: DYRVIK ARKITEKTER

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Snart forvandles Bjørnegårdsvingen fra grønn lunge til skjermet boligby med 173 nye og rimeligere leiligheter.

DEL

Det er Obos og Eiendomsspar som står bak Sandvikas neste store boligprosjekt. Planforslaget ble sendt til kommunen i februar, og er ventet til førstegangsbehandling i plan- og miljøutvalget før sommeren.

– Vi håper på innsending av rammetillatelse over jul og salgsstart i første kvartal 2012, forteller prosjektutvikler Wenche Engseth i Obos Nye Hjem.

Del på Facebook

Unge boligkjøpere

Unge boligkjøpere og folk i det midlere inntektssjiktet er to av målgruppene for storutbyggingen. Det samme er seniorer som vil bytte villa med leilighet.

– Vi får daglige henvendelser etter at vi omtalte prosjektet på hjemmesiden vår. Interessen er stor, først og fremst i Bærum, forteller Engseth.

15 år med planer

Det har versert boligplaner for Bjørnegårdsvingen siden Arena Eiendom kjøpte eiendommen av Hamang og Byggholt for 15 år siden.

I 2002 ble Arena overtatt av Eiendomsspar, som gikk i kompaniskap 50/50 med Obos i 2004. Prosjektet gjennomføres i samarbeid med Dyrvik Arkitekter.

Fire til syv etasjer

Utbyggingen er planlagt med en lang og buet bygningskropp i fire til syv etasjer på toppen, med ryggen mot E16. Mellom langbygget og elva kommer tre lavere, tverrstilte leilighetsbygg.

Det blir underjordisk parkeringskjeller med 146 plasser – og barnehage for om lag 120 barn ned mot elva, utviklet i samarbeid med det private barnehageselskapet Skaubo på Bekkestua.

Mange treroms

Prosjektet omfatter to-, tre- og fireroms leiligheter i sjiktet 45–115 kvm. 98 av leilighetene, nesten 60 prosent er planlagt som treroms. Obos vil foreløpig ikke antyde noe om priser.

– Beboermassen blir likevel variert. En del seniorer i villa trekkes erfaringsvis mot slike sentrale leilighetsprosjekter, sier Engseth.

  Adkomst må løses  

Det foreligger to adkomstalternativer til det nye boligområdet. Ett basert på dagens ut- og innkjøring fra Bjørnegårdsvingen, over den gamle Sykkelsmedbroen, som skal oppgraderes med adskilt gang- og sykkelfelt – og ett via en ny rundkjøring i krysset Ringeriksveien-Brynsveien-Slependveien.

– Vegvesenet har vært avvisende til adkomst via rundkjøringen og har i ny reguleringsplan for E16 planlagt adkomst i Bjørnegårdsvingen. Vi kan leve med begge løsninger, sier Engseth.
 

Artikkeltags