I tillegg til konsernselskapet Aker ASA, kommer datterselskapene Aker BioMarine og Ocean Yield.

Fra før av er det kjent at Aker-selskapene Kværner og Aker Solutions også skal flytte til Fornebuporten – henholdsvis i juni 2015 og juni 2016.

Nest størst i Bærum

Industrikonsernet får med dette om lag 4.000 ansatte på Fornebu – noe som gjør dem til den nest største private arbeidsgiveren i Bærum, kun slått av Telenor.

LES OGSÅ:

Røkke vil betale for Fornebus bane

Storfornøyd med Røkke-støtte til Fornebubanen

– Det blir selvsagt litt vemodig å forlate Oslo, der bedriften har hørt til i 173 år. Men det er riktig for oss å flytte nærmere våre operative bedrifter og det fremtidsrettede teknologimiljøet på Fornebu, forteller Gabriella T. Bastiani fra Haslum. Hun er kontorleder i Aker og «flyttegeneral» for operasjonen som venter neste år.

125 medarbeidere, hvorav 50 i Aker ASA, blir med på flyttelasset. Hver femte av dem er bosatt i Asker og Bærum.

– Røkke brenner for Fornebuporten

Det er den sterke arbeidsplasskonsentrasjonen på Fornebu som ligger bak konsernstyrets beslutningen om å flytte vestover.

– Hvilken rolle har Kjell Inge Røkke selv spilt i denne flyttesaken?

– Vi har forholdt oss til ledelsen i Aker. Men jeg vet at Røkke som eier brenner for Fornebuporten, og ser på den som selve navet i Subsea Valley, sier Torstein Storækre, sjef i Fornebuporten.

Lært av Google og Apple

En viktig forutsetning for Akers beslutning om å lande på Fornebu er servicetilbudet i Fornebuporten, forteller Lovisa Hegborn og Karin S. Lund, henholdsvis hospitality manager og innleid ansvarlig for leietagerne i Fornebuporten.

– Vi har vært i USA hos Google og Apple og sett hvor viktig det er at mennesker møtes på og rundt arbeidsplassen, også på tvers av bedriftsgrensene, forteller de.

Store fellesarealer med kantine, kafé, pizzabar, butikk, restaurant, sosiale soner og en stor konferanseavdeling – en «Grand Hall» med plass til 150–200 personer – skal bidra til dette.

LES MER: Vil åpne Fornebuporten for alle

– Har trafikkproblemene på Fornebu vært et tema?

– Ikke egentlig, vi er vant med trafikk ut og inn av Oslo. Ganske mange av oss er innstilt på å reise kollektivt, forteller Bastiani. Selv sykler hun til og fra jobb store deler av året.

LES OGSÅ: Annenhver Fornebu-ansatt velger bilen til jobb

"Aker uten brygge"

Mens de Aker-ansatte venter på å flytte til Fornebu, har de satt i gang en intern konkurranse for å finne et godt navn på den store plassen som kommer mellom de to kontorbyggene.

Følgende forslag leder an i navnekonkurransen: "Aker uten brygge"!