Nord på Fornebu er Kjell Inge Røkke i full gang med å utvikle Fornebuporten, mens IT Fornebu har store planer for Koksa-området i sør.

Byggestart på det gamle hangarområdet kan skje om halvannet år.

Da blir trolig Hangar 4 revet for å gi plass til Fornebus neste store hovedkontorprosjekt – en kontorkoloss på iallfall 60.000 kvm, med kjøpesenter tvers over veien og T-banestasjon med direkte forbindelse til Majorstuen «mer eller mindre i kjelleren».

LES OGSÅ: – Dette blir verdens mest miljøvennlige kjøpesenter

I enden av T-banen

Fornebu Indoor Golf Center lever på lånt tid. Snart skal hangarbygget jevnes med jorden for å gi plass til nye kontorarbeidsplasser.

– Eiendommen ligger på endepunktet for Fornebubanen og er velegnet for etablering av mange arbeidsplasser. Her må vi få til en høyest mulig utnyttelse, mener Kjell Kalland, fungerende administrerende direktør i IT Fornebu.

Storparten av Koksa ble regulert til næring for 6–7 år siden, og grunneieren har allerede tegnet ferdige kontorløsninger på området i forbindelse med kampen om det nye hovedkontoret til daværende EDB ErgoGroup, i dag Evry.

LES OGSÅ: Røkkes Fornebuport ut til høring

Får bygge mer

Grunneiere og utbyggere på Fornebu rir på en bølge av optimisme nå når Fornebubanen rykker nærmere – takket være utsiktene til et spleiselag av offentlige og private midler.

Nøkkelen til en slik fellesskapsfinansiering er at grunneierne får lov til å bygge mer enn dagens regulering tillater – mot at de bidrar økonomisk til utbygging av metroen.

Private aktører skal være villige til å betale opp mot 8.000 kroner for hver ekstra kvadratmeter de får bygge, ifølge en rapport fra Deloitte.

Les flere lokalnyheter fra Fornebu her

Ruter anslår at private må spytte inn om lag 600 nye millioner på toppen av tidligere grunneierbidrag. Det indikerer en arealmessig merutnyttelse på 75.000 kvm fordelt ut over Fornebulandet.

Flere tror det er rom for opptil 200.000 kvm merutnyttelse langs den nye banetraseen.

– Når kan dette stå ferdig?

– Det er naturlig å se det i sammenheng med utbyggingen av T-banen. Mye kan være fysisk på plass i løpet av en fem års periode, tipper fungerende sjef i IT Fornebu, Kjell Kalland.

Ny Koksa-regulering

IT Fornebu Properties mener hele Koksa-området må reguleres på nytt, og vil ta dette opp med kommunen etter ferien. Boligutbyggingen på området tilhører neste utbyggingsfase, og er ennå ikke regulert.

– Prosessen med reguleringsendringer og tidspunktet for riving av hangarene på området kan tilpasses hverandre i tid, understreker Kalland.

Les flere økonominyheter fra Budstikka her