– Men når det er sagt, så mener jeg nok at det kan bygges opptil 40 etasjer på Fornebuporten, legger han til.

– Selv om du ikke liker det du ser?

– Det jeg liker er at Kjell Inge Røkke tenker så offensivt rundt Fornebu. Dette prosjektet viser at han har tro på området som et sted for bygging av næring og boliger, og det i seg selv er veldig. Alle vi som er her ute må heie på hverandre, mener Siraj.

LES OGSÅ: Kjell Inge Røkke og Aker vil reise Norges høyeste bygning på Fornebu

Har vurdert 30 etasjer

– Hvorfor sier du det?

– For da blir det mer for alle, ikke minst samfunnet selv, i form av god byutvikling.

– Kan det bli aktuelt for Obos å øke byggehøydene på Fornebu nå etter Akers utspill?

– Vi har levert inn tre utbyggingsalternativer til planrådsgruppen, som skal gi råd til Bærum kommune. Der hadde vi et 30 etasjers høyhus inne, men valgte å trekke det ned til 20 etasjer. Det passer oss bedre i forhold til det vi har tenkt å utvikle.

LES OGSÅ: Slik er de utvidede planene for å få plass til flere boliger på Fornebu

LES OGSÅ: Fornebu blir mer enn by

– Ikke pepre området med høyhus

– Men vil det ikke være god økonomi for Obos å øke byggehøyden, hvis «Røkke-tårnet» får grønt lys?

– Det er mulig vi vil strekke oss litt ekstra, men vi kommer ikke til å tenke så høyt. Vi er opptatt av å skape gode boområder på Fornebu, og det får vi ikke ved å pepre området med høyhus i opptil 40 etasjer.

– Ble du overrasket da du fikk se Røkkes planer?

– Nei, vi har skjønt en stund at Aker jobber med noe stort, og det at Røkke selv tenker stort er jo ikke noe nytt, sier Siraj.

Frykter tenkeboksen

Nestsjefen i Obos vil følge nøye med på hvilke råd planrådsgruppens vil gi til kommunen i januar, hva gjelder byggeplanene både fra Koksa Eiendom, Fornebuporten og Obos Fornebulandet selv.

– Det blir spennende. Jeg håper bare ikke at høyhusplanene til Aker er så spenstige, at man velger å gå i tenkeboksen igjen. Det er det ingen av oss som har tid til.