I dag preger byggevirksomhet Bekkestua sentrum. Det er umulig ikke å legge merke til den betydelige byggingen som pågår på stedet. På den andre siden av veien fra det tradisjonsrike Bygningsarbeidernes Hus er Bekkestua Senter iferd med å reise seg.

Og det hele er så godt som i rute, forsikrer markedsansvarlig Kristen Rikter-Svendsen i det Gjelsten-eide selskapet Profier.

– Vi er noen få uker forsinket i forhold til fremdrift, men ikke mer enn hva som bør være mulig å ta igjen, sier han.

Bekkestua senter

I bygget som er under full ombygging og nykonstruksjon skal rundt 35 leietakere inn, nærmere 30 av disse er butikker. I tillegg kommer treningssenteret SATS som skal inn i nye lokaler og og endel servicekontorer.

– De fleste lokalene har nå funnet sine aktører, og det blir en fin og allsidig miks av butikker. Men vi vil gjerne vente litt med å offentliggjøre alle butikkene, sier Rikter-Svendsen.

LES OGSÅ:

Slik blir fremtidens Bærum

Slik kan Askers nye bydel bli

Det er også klart at flere av aktørene som i dag holder til i Bygningsarbeidernes Hus skal være med over i det nye senteret. Dette gjelder Thune Gull, Nille, Maki & Sushi, klesforretningen Michela og Lisbeths Parfymeri.

– Det er utrolig viktig for mangfoldet at vi har med oss de flinke, lokale kjøpmennene. Da vil også senteret få med seg en etablert kundekrets som kan komme også de nye butikkene til gode, forklarer Rikter-Svendsen.

Torvbygg med restauranter

Over banesporene ligger den delen av senteret som kalles Torvbygget.

– Her regner vi med å få inn tre-fire restauranter og caféer. Dermed kan det være uteservering på torvet foran om sommeren, sier Rikter-Svendsen.

LES OGSÅ: Ordkrig om nytt kjøpesenter

Foran senter-bygget ser man det bygges i vei på det som fortsatt ser ganske flatt ut -  uten særlig bygningskropper. Her kommer 77 leiligheter. Leilighetene er allerede solgt. «Bekkestua Syd» har Profier kalt disse leilighetene.

Leilighetene varierer fra to-roms til fem-roms og prisene varierer fra to millioner til 16 millioner.

– I løpet av et par hektiske uker var alt solgt. I motsetning til da vi bygget Bekkestuene for ti år siden, er alderssammensetningen  mye mer variert  i disse 77 leilighetene. Her er ikke bare godt voksne, men også yngre folk med barn, forteller Rikter-Svendsen.

Del to av utbyggingen

Byggevirksomheten man nå kan studere på nært hold i sentrum er del 1 av Profiers store Bekkestua-satsning. Del 2 materialiseres når Bygningsarbeidernes Hus rives. Dette er en komplisert sak, med mange hensyn å ta, ifølge Rikter-Svendsen.

– Det er mange involvert som har sitt å si både offentlige og private aktører. Noen har løpende leiekontrakter, et par legger ned forretningene sine, mens andre igjen flytter over på senteret på den andre siden av veien, opplyser han.

LES OGSÅ: Her er høstens butikknyheter

Denne uken sendte vi inn vårt forslag til reguleringsplan. Det vi ønsker er jo å kunne starte rivingen om et drøyt års tid. Deretter må man beregne en 18 måneders byggetid.

I trinn 2 er det meningen å ha rundt ti- 20 forretninger på de to butikkplanene.

– Disse forretningene vil bli en del av det nye kjøpesenteret Bekkestua Senter. Butikkene her vil bli bundet sammen med forretningene på den andre siden av det nye torget over Kolsåsbanen, sier han.

Rikter-Svendsen sier forretningen i del 2 mest sannsynlig blir motepreget.

– Jeg regner med vi her vil ha inn mange kles, bijouteri, veske- og skoforretninger. Vi har ikke signert noen kontrakter her ennå, men er i god dialog med de ledende aktørene vi vil ha med oss.

Her kan du lese flere lokalnyheter fra Bekkestua

Betydelig investering

På toppen av del to, der altså Bygningsarbeidernes Hus står i dag, er det meningen å bygge cirka 55 nye boliger.

– Leilighetene får utsikt mot sjøen og de vakre grøntdragene mot syd. Vi tror på en sammensatt kjøpegruppe også denne gangen, men regner samtidig med at en voksen målgruppe vil tiltrekkes av nettopp disse leilighetene, sier Rikter-Svendsen.

– Vi vil legge boligene ut for salg så snart reguleringen for eiendommen er endelig stadfestet, forhåpentligvis i løpet av sensommeren neste år. Hva prisen blir er for tidlig å si, forteller han.

Les flere økonominyheter fra Budstikka her