-> 190 boliger overtatt og innflyttet

-> 121 boliger ferdigstilt eller under oppføring

-> 340 boliger skal påbegynnes i år


2009 var året da boligbyggingen på Fornebu416 andelseiere takket ja

1.600 beboere

500 Fornebu-beboere rundet nyttår under eget tak. Boliger for 1.600 personer kan stå ferdig eller være påbegynt i løpet av 2010.

190 leiligheter er overtatt og innflyttet, 121 er ferdigstilt eller under oppføring. Til sammen blir dette 311 boliger, hvorav 53 ennå ikke er solgt. I tillegg planlegges det salgs- og byggestart for fem nye prosjekter med minimum 340 boliger i løpet av året . Forutsetningen er 60 prosent forhåndssalg.

SE BILDESERIE

Mer på Hundsund

Fornebu-beboerne fordeler seg på tre bosettinger - en koloni på 159 leiligheter i Rolfsbukta, og om lag 30 boliger i Fornebu Hageby og på Hundsund. Med dem er knapt 500 av de nærmere 20.000 innbyggerne i den fremtidige Fornebu-byen på plass.

HVA MENER DU?Delta i debatten

Først ut i 2010 er neste byggetrinn på Hundsund, med salgsstart i andre halvdel av januar og mulig byggestart til sommeren.

Nytt grep

- Situasjonen er en helt annen nå enn bare for et halvt år siden. Markedet er i ferd med å løsne, og vi har gode samtaler med kommunen. Avklaringen med andelseierne før jul løste mye for oss. Vi ble kvitt mange føringer, og det er blitt legitimt å tenke nytt, sier SPDE-sjef Morten Grongstad.

Han varsler et helt nytt grep.

- Vi ønsker å få til en mer sammenhengende utbygging og ser derfor på alle eiendommene langs Snarøyveien. I tillegg vil vi forsere utbyggingen på Hundsund og i Rolfsbukta, forteller Obos-veteranen Arvid Sveen, utviklingsdirektør i SPDE siden 1. september.

Les flere saker fra Fornebu, Snarøya og Lysaker her.