Boligmarkedet har så vidt våknet til liv i det nye året, med noen få boligvisninger. Rett før jul var det imidlertid høy aktivitet og flere boliger som sørget for overraskende stor interesse på tampen av 2014. I Evjeveien i Sandvika resulterte salget av et oppussingsobjekt i budkrig med fem budgivere i årets siste måned. Et annet objekt som fikk folk til å legge juleforberedelsene til side, var en enebolig i Skogveien på Stabekk.

– Det var helt enormt. Telefonen begynte å ringe umiddelbart etter at vi hadde lagt den ut, og det var flere som så på eiendommen før visning, sier daglig leder og eiendomsmegler MNEF, Håkon Dybvad i Krogsveen Bekkestua.
Eneboligen fra 1957 ble lagt ut med en verditakst på 5,7 millioner.

– Dette var en meget enkel eiendom med behov for totalrehabilitering både utvendig og inni.

LES OGSÅ: Megler: – Det kokte bra

525.000 over takst

På visning dukket 70 personer opp. 55 av disse skrev seg på interesseliste, og da budrunden startet, rustet hele 12 budgivere seg til kamp.

– Jeg kan ikke huske sist det var så mange budgivere. Jeg tror ikke det har skjedd i 2014 i det hele tatt. Dette var årets travleste budrunde, slår Dybvad fast.

Budrunden endte til slutt på 6,26 millioner, noe som er 525.000 kroner over takst.

– Det er kombinasjonen av en billig inngangsbillett til enebolig og beliggenhet. I dette området starter eneboliger på 8 millioner og oppover. Det er et attraktivt område og skolekrets. I tillegg er det en stile og rolig villavei.

LES OGSÅ: Boligprisene har aldri vært høyere

Jakter landets dyreste

Noe som også kan forklare interessen for eneboligen på Stabekk, er at den ligger i prisklassen som den typiske boligkjøperen i Asker og Bærum ser etter bolig i, som er mellom 5,5-7 millioner kroner. Det viser en stor undersøkelse som Krogsveen har foretatt, hvor 2.175 mennesker som er på boligjakt har svart. Dette er i skarp kontrast til resten av landet, hvor flertallet jakter på boliger mellom 2–4 millioner kroner.

EIENDOMSBASEN: Se hva boliger i Asker og Bærum selges for

– Boligkjøpere i Asker og Bærum skiller seg vesentlig ut fra landsgjennomsnittet gjennom at de jakter boliger i de øvre prisklassene, og har gjennomgående solid økonomi. De aller fleste dekker inn egenkapitalkravet selv, avslutter Dybvad.