– Vi merker at kundene ute i butikkene våre stadig etterspør muligheten til å handle også på nett. Derfor lanserer vi Cubus Shop Online nå, forteller Elise Mietle Laupstad, sjef for netthandelen i den Varner-eide kleskjeden.

Mens flere av konkurrentene har åpnet nettbutikk allerede, har Cubus valgt å vente til kundeønskene ble mange og sterke nok.

20 millioner neste år?

Dagen før dagen står det meste på hodet blant de e-handelsansvarlige i Varner-gruppens hovedkontor på Billingstad.

– Vi gleder oss, og er veldig spente, forteller Laupstad.

– Hvor stor omsetning tror du netthandelen kan gi Cubus neste år?

– Det er vanskelig å si, kanskje noe tilsvarende en av våre større butikker. 15–20 millioner kroner.

– Og hvor stor andel av omsetningen tror du vil komme via nettet på sikt?

– Kanskje rundt 5 prosent.

Cubus har i dag 325 butikker i Norge, Sverige, Finland, Tyskland, Polen og Latvia, og omsatte for 2,4 milliarder i fjor. 5 prosent av dette tilsvarer om lag 120 millioner.
Cubus Shop Online lanseres i første omgang i Norge og Sverige.

– Vi har valgt å starte her, fordi dette er store og viktige markeder for oss. Etter en periode hvor vi tester løsningene, vil vi utvide til andre land, sier Laupstad.

Venter vekst

Flere enn halvparten av dagens kunder (55 prosent) forventer at fysiske butikker også skal gi mulighet for å handle varer på nett, ifølge E-handelsrapporten 2013. Klær og sko er de nest mest kjøpte varene på nettet, kun slått av elektronikk.

Varner-gruppen har drevet netthandel i noen år, men det var først i fjor at tekstilkjempen satset stort med åpningen av nettbutikken til Bik Bok.

LES OGSÅ: Knallår for Varner-gutta

– Hva spår dere om utviklingen videre fremover?

– Vi tror markedet vil fortsette å vokse i takt med at det kommer stadig nye aktører, samtidig som flere blir tilgjengelige på digitale plattformer som mobil og nettbrett. Kundene er også blitt tryggere på de betalingsløsningene som tilbys, og så lenge nettbutikkene gir gode retur- og byttemuligheter reduseres risikoen ytterligere, mener Elise Mietle Laupstad.

Kundene i Cubus kan bytte og returnere varer de kjøper i nettbutikken i en hvilken som helst av kjedens butikker.

Her kan du lese flere økonominyheter fra Budstikka