Over 100 gjester var invitert da utelivs-brødrene Faiz Menoski (58) og Meljaim Mena (54) åpnet dørene til Askers nye utested i kjelleren under Peppes Pizza. Brødrene, som fra før eier og driver Lancelot rett over gaten, har investert rundt en million i oppussing, med blant annet fargerike bobler på vegger og i taket over baren.


– Vi har brukt lokale folk til alt, sier Faiz Menoski begeistret. Han og lillebroren bobler av entusiasme over Asker som har tatt så godt imot dem. Å starte enda et utested skremmer ikke.

– Vi er optimister. Vi kom hit til Norge for å klare ting. Her skal askerbøringene komme og trives og kose seg etter å ha arbeidet hardt hele uken, sier Meljaim Mena.

LES OGSÅ: Champagne-krangel

Et savn

Under åpningen hadde brødrene invitert egen familie, venner, leverandører og kjente aktører i Askers nærings- og kulturliv. Vibeke Glosli, leder av Asker sentrum, var hjertelig til stede. Hun kom rett fra vernissasje med egne bilder og hadde tatt hele følget med til den nye «boble-baren».

– Hva tenker du om den nye baren?

– Om det blir drikking av champagne, mikrobryggeri-øl, vin eller bare et «hangout-sted» er ikke det viktigste. Men at det blir enda mer mangfold og valgmuligheter er strålende! Folk i Asker savner steder å gå ut, og valget har ofte falt på Oslo eller å la være å gå ut. Nå blir det kanskje lettere å velge Asker, sier Glosli.

LES OGSÅ: Nå kommer det champagnebar i Asker

– Et levende handelssentrum

Glosli gleder seg over hva de to brødrene har fått til.

– Å ha to så engasjerte drivere i sentrum betyr fantastisk mye. Det er det som skaper et levende sentrum – et sentrum i utvikling. Vi er heldige som har de to med på laget i Asker, sier Glosli.

Tor Arne Midtbø, Asker kommunes plansjef, er også innom og har noe positivt å si.

– Vi er opptatt av et levende handelssentrum, men det er i ferd med å utvikle seg fra ren handel til mer opplevelser. Vi får stadig mer fritid til urban aktivitet, og der blir serveringsstedene viktige. Her passer dette stedet som hånd i hanske, sier Midtbø.

LES OGSÅ: Slik spretter du champagnen

For voksne

Flere av gjestene likte spesielt godt at baren retter seg mot en voksent publikum.

– Det har vi savnet her i Asker. Og det passer godt i dette lokalet, sier Jørgen Wessel, som selv har bodd i den gamle gården da farfaren drev apotek der.

Også gullsmedparet Suzy og Lars Hellman har funnet veien til bardisken hvor de treffer mange kjente.

– Vi går gjerne ut og spiser i Asker, men etterpå har det ikke vært noe for oss voksne. Dette er midt i blinken, sier Suzy Hellman.

LES OGSÅ: Ut å spise?

Det er Meljaim Menas sønn Arben som regjerer bak baren, og kaller seg selvlært bartender.

– Det er fantastisk morsom jobb og jeg lærer noe nytt hver eneste dag.

– Har du en favorittdrink?

– Ja, det er en sparkling mojito. Det er som en vanlig mojito med en skvett musserende oppi.

– Går rett i fletta den da?

– Ja, rett i fletta!