Kaprer kunder lokalt

VEKST: Handelsbankens lokale sjefer er fornøyd med vekst lokalt. Fra venstre: Thomas Bjaaland Tresselt fra Sandvika, Turid Williksen fra Asker og Glenn Steinbø.

VEKST: Handelsbankens lokale sjefer er fornøyd med vekst lokalt. Fra venstre: Thomas Bjaaland Tresselt fra Sandvika, Turid Williksen fra Asker og Glenn Steinbø. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Handelsbanken i Asker og Bærum kaprer nye markedsandeler.

DEL

Det viser de lokale tallene for Asker og Bærum de tre lokale sjefene for Lysaker, Sandvika og Asker legger frem.

Handelsbanken hadde en vekst i utlån til privatkunder i 2012 på 14 prosent fra 3,3 milliarder til 3,8 milliarder. I samme periode var kredittveksten for husholdninger i Norge på 7,2 prosent.

– Det betyr at vi fortsatte å ta markedsandeler i Asker og Bærum i 2012, opplyser banksjef i Asker, Turid Williksen.

Antall privatkunder økte fra 3.750 til 4.035. Når det gjelder innskudd fra privatkunder vokste dette med 10 prosent fra 539 millioner til 592 millioner.

LES OGSÅ : Venter økt rente senere

Utfordrer-bank

De tre banksjefene Glenn Steinbø ved Lysaker-kontoret, Thomas Bjaaland Tresselt fra Sandvika og Turid Williksen fra Asker karakteriserer seg selv som en utfordrer-bank lokalt.

– Det er bare å se på tallet privatkunder på de lokale bankene, så ser man at vi er utfordrer-banken, sier Glenn Steinbø.

Men alle tre påpeker at målet ikke er å bli størst.

– Nei, det er ikke målet vårt. Vi er mer opptatt av sunn, lønnsom drift, påpeker de tre.
Derfor er banken opptatt av å få de riktige kundene. De riktige er nødvendigvis ikke de med mest penger, selvom mange av våre kunder har god økonomi. Med riktige mener vi personer med orden på økonomien, sier de.

LES OGSÅ: Må forberede seg på eurotrøbbel

Posisjonen

Årsaken til veksten mener Handelsbanken er å finne i kundetilfredshetmålingene de kjører.
– For oss dokumenterer dette at kundene er tilfredse med oss. Vi har veldig bra score på disse målingene. Det må ligge bak at vi tar markedsandeler, mener de.

De tre er opptatt av den posisjonen Handelsbanken har totalt sett.

– Banken ble i 2012 rangert som Europas mest solide bank. Derfor mener vi at vi er godt rustet til videre vekst i vårt lokalmarked. Banken har faktisk aldri mottatt stats-støtte, og takket nei til subsidierte lån fra den europeiske sentralbanken, påpeker de tre.

- En av deres større konkurrenter la nylig ned en avdeling. Bakgrunnen var at stadig flere kunder bruker nett og mobil - er det aktuelt også for dere?

– Nei, vi har tre kontorer i dag. Da har vi de kontorene vi skal ha. Vi opplever at fysisk tilstedeværelse er veldig viktig. Vi er også veldig desentraliserte slik at kundene sitter rett overfor beslutningstakeren selv når de eksempelvis søker om lån, sier de.

Totalt arbeider nå 30 i Handelsbanken i Asker og Bærum, fordelt på 12 på Lysaker, 7 i Asker og 11 i Sandvika.

– Vi har ikke hatt endringer i antall ansatte det siste året, opplyser de tre.

Bedriftskunder

Når det gjelder bedriftskunder har Handelsbanken lokalt rundt 1.230 aktive bedriftskunder.

– Vi ser for tiden en betydelig økning i henvendelsene fra bedriftene i vårt område. Ofte kommer henvendelsene på bakgrunn av anbefalinger fra andre kunder, sier Thomas Bjaaland Tresselt.

Artikkeltags