– Jeg er full av entusiasme. Jeg har med de aller fleste av mine tidligere medarbeidere, og den svært dyktige Robby Roarsen, sier han.

«Bærum Plastikkirurgi AS» skal firmaet nå hete.

Det var i 2008 Jarl og Unn Bunæs solgte Klinikk Bunæs til Volvat.

Nå angrer altså plastikkirurgen på det hele.

– Hvorfor angrer du?

– For å si det pent, så ble jeg en konsulent i eget firma og jeg endte opp med å ikke ha noe jeg skulle sagt. Til slutt gikk jeg på jobb uten å føle noe glede, sier Bunæs.

LES OGSÅ: Bunæs starter egen klinikk som 71-åring

Lykkelig Bunæs

Volvat valgte i høst å ikke fornye avtalen med Bunæs der han var konsulent. Bunæs hadde egentlig karantene. Han hadde lov å drive virksomhet i Oslo, men ikke i Bærum.

Volvat valgte å løse Bunæs fra karantenen, og har også solgt mesteparten av utstyret ved klinikken i Sandvika til ham.

– Jeg er svært lykkelig over å være fridd fra dette, og glad for at jeg kan starte opp på nytt, sier han.

– Du er 71 år. Du velger å jobbe der andre for lengst er pensjonister. Hvorfor?

– Jobben er en viktig del av mitt liv. Jeg var den første som startet en slik type klinikk i Norge i 1986. Alder er ikke avgjørende her. En av mine viktigste inspirasjonskilder i utlandet er 87 år og i full vigør. Her i Norge kan man kun fortsette som kirurg til man er 75 år, men jeg har da noen år igjen, sier Bunæs.

Har ansatt en yngre kirurg

Administrerende direktør Christan Loennecken ved Volvat Medisinske Senter sier at klinikken har ansatt en yngre kirurg.

– Vi fornyer våre konsulentavtaler hver høst, og valgte å avslutte vår avtale med Bunæs. I stedet har vi ansatt en langt yngre kirurg, sier Loennecken.

– Hvorfor valgte dere ikke å fornye med Bunæs?

– Han er 71 år. Siden langsiktighet er viktig for oss, var det naturlig å ansette en yngre kirurg da vi hadde muligheten. Det var Bunæs innforstått med.

– Vi leide lokaler hos Bunæs i Sandvika. Vi hadde behov for oppgradering. Investeringsnivået som må til for å oppgradere Sandvika-kontoret til Volvats standard gjorde at vi valgte å flytte til Oslo, sier Loennecken.