Hus fra 1890 solgt for 1,25 mill. kr over takst

GAMMELT: Her er det tidligere bryggerhuset med adresse Vallertunet 1.

GAMMELT: Her er det tidligere bryggerhuset med adresse Vallertunet 1. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

To personer var med på mandagens budrunde, og begge ville veldig gjerne sikre seg den spesielle boligen.

DEL

(Se alle bildene ved å bla i toppen av artikkelen. Mobilbruker? Se bilde(r) nederst!)

Torsdagens og lørdagens visninger på Valler gård, der det tidligere bryggerhuset var lagt ut for salg, var godt besøkt.

– Etter visningene var det 30 personer som skrev seg på listen. To av disse var med på budrunden i dag (mandag), mens flere andre ble oppringt underveis og orientert om hvordan prosessen gikk, sier advokat og eiendomsmegler Olav Føllesdal.

– Begge budgiverne dro til ganske mye underveis i budrunden. Det var tydelig at de begge veldig gjerne ville ha denne flotte eiendommen, sier Føllesdal.

Den intense budrunden endte med en salgspris på 7.350.000 kr. Prisantydning og takst i forkant av visningene var 6,1 millioner kroner. Boligen fra 1890 – pent oppusset og modernisert – ble dermed solgt for 1.250.000 kr over takst.

Modernisert

Føllesdal sier at salgssummen er høyere enn han hadde forventet, men sier samtidig følgende:

– Gjennom ganske omfattende markedsføring mente vi at den hadde et godt potensial. Eiendommen er helt unik og dessuten solid restaurert. Den fremstår som moderne og innbydende, sier han.

Huset har primærrom på totalt 180 kvm og ble bygget i 1890 som bryggerhus på tidligere Valler gård (se kart). Etter 58 års tjeneste som bryggerhus ble det bygget om til bolig. I 1997 og 2000 ble bygningen både utvidet og modernisert.

LES OGSÅ:

60 på visning, seks budgivere og 800.000 over takst

Eneboliger i Bærum steg mest i august

– Historisk sus

Også det flotte huset som tidligere var hovedbygning på gården, er bevart og modernisert. De to bygningene ligger rett overfor hverandre.

– Bygningene har i dag ingen sammenheng, foruten den historiske. Jeg brukte likevel et gammelt flyfoto av hovedbygningen i markedsføringen for å vise sammenhengen og den historiske siden av eiendommen. Det historiske suset og det interessentene fikk se, traff åpenbart, sier Føllesdal.

Valler gård har historie tilbake til minst 1500-tallet, ifølge ableksikon.no. Gården ble på 1900-tallet utparsellert til bl.a. boliger og skole, men gårdens bryggerhus og hovedbygning lever altså i beste velgående.

LES MER: 35-åring kjøpte Bærums-gård med prislapp på 35 millioner kroner

Artikkeltags