– Det er selskapets største eier, Schage Eiendom, som har funnet ut at Salto nå er blitt så stort at de vil selge. Vi har derfor satt i gang en prosess for et mulig salg av hele virksomheten, forteller administrerende direktør Arne Vannebo.

– Selskapet har betydelige vekstambisjoner fremover, blant annet med stor utbygging av Rortunet Senter i Slemmestad, og to andre kjøpesenter, legger han til.

Spent på utfallet

49-åringen fra Nesøya er spent på utfallet av den prosessen som nå er satt i gang.

– Jeg håper dette ikke er dramatisk for oss som jobber her i Asker. Det er viktig at kompetansen og de samme menneskene får jobbe videre som i dag under nytt eierskap.

– Når vet dere om det blir et salg eller ikke?

– Jeg tror mye vil være avklart før sommeren.

Erfaren eiendomsutvikler

Arne Vannebo har lang fartstid innen utvikling og forvaltning av næringseiendom gjennom selskapet Ava Eiendom. Asker-bedriften kjøpte Stasjonskvartalene i Asker sentrum for om lag en halv milliard kroner i januar i år.

LES MER: Kjøpte forretningsbygg for en halv milliard - vil åpne flere butikker

Vannebo ledet blant annet oppbyggingen av Warbo Gruppen på Hvalstad, som solgte unna 22 næringseiendommer til engelske Kenmore Investment for nær 800 millioner i 2005.

Deler av salgssummen ble brukt til å etablere Salto Eiendom, sammen med Sektor Eiendomsutvikling – i dag Schage Eiendom – året etter.

Schage og Varner størst

Schage er i dag Saltos største eier med 51 prosent, fulgt av Varner Invest (24 prosent) på Billingstad og Utstillingsplassen Eiendom (7 prosent). Ava Invest, som eies av Nesøya-paret Arne Vannebo og Toril Stokkebø, er fjerde største aksjonær med 6,6 prosent.

Salto har 19 eiendommer, 307.000 kvadratmeter og en forventet butikkomsetning på 6,1 milliarder i 2015. Ingen av kjøpesentrene har tilhold i Asker eller Bærum.

– Men vi har betydelige vekstambisjoner, og er stadig på utkikk etter nye muligheter, sier Vannebo. 

Leieinntektene i Salto Eiendom har i gjennomsnitt økt med 44 prosent årlig siden starten, og anslås til om lag 300 millioner kroner neste år.

Storhandel i Oslo

Arne Vannebo økte eiendomsporteføljen i Ava-konsernet ytterligere, da Ava Eiendomspartner i forrige uke gjorde sin største investering noensinne med kjøp av Karl Johans gate 14 og Kirkegaten 23-25 midt i Oslo sentrum for 755 millioner kroner.

Storkjøpet finner sted bare et knapt år etter at Asker-bedriften kjøpte Stasjonskvartalene i Asker sentrum for om lag en halv milliard kroner. Vannebo/Stokkebø eter 24 prosent av Ava Eiendomspartner gjennom Ava Invest.

LES OGSÅ: Kjøpte forretningsbygg for en halv milliard – vil åpne flere butikker

Ava Eiendomspartner eier og forvalter i dag 16 eiendommer med årlige leieinntekter på om lag 170 millioner kroner. Strategien er å satse på kontoreiendommer primært i Asker, Bærum og Oslo.

Kjøpte Gaupholmen

Den lokale eiendoms- og kjøpesenterkongen gjorde seg også bemerket da han kjøpte Norges dyreste eiendom, Gaupholmen i Brekkestø utenfor Lillesand, for over 50 millioner i sommer.

LES MER: Kjøpesenterkonge fra Nesøya kjøpte Norges dyreste eiendom