Han lukter gull av kumøkk

SATSER VIDERE: For BioWaz-gründer Jens Måge fra Asker lukter det fortsatt gull av en god håndfull kumøkk. FOTO: KNUT BJERKE

SATSER VIDERE: For BioWaz-gründer Jens Måge fra Asker lukter det fortsatt gull av en god håndfull kumøkk. FOTO: KNUT BJERKE

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

I mars gikk biogassgründer Jens Måge konkurs. Nå prøver han på nytt, med Hugaas Gruppen i ryggen.

DEL

Fem år brukte Asker-mannen Jens Måge på å utvikle og kommersialisere ny teknologi for produksjon av biogass basert på husdyrgjødsel og matavfall.

Del på Facebook

I mars gikk bedriften hans, BioWaz på Fornebu konkurs. Tidligere Telenor-sjef Tormod Hermansen, Hvalstad-investor Jan-Erik Warbo og IT Fornebu er blant dem som tapte penger på den mislykte satsingen.

Patentet kjøpt opp

Men biogassdrømmen er ikke over. I sommer ble rettighetene til den patenterte teknologien kjøpt opp av Hugaas Gruppen i Sokndal, og nå etableres BioWaz Group AS – med Måge som 25 prosent aksjonær og ansvarlig for forretningsutvikling.

– Jeg er veldig glad for at dette ble utfallet, og at en stor aktør som Hugaas ønsker å utvikle teknologien videre, sier Måge.

– Kan ta tid

Nå setter BioWaz opp sitt femte gårdsanlegg, et av de første i sitt slag i Europa, hos Hugaas Rugeri i Sokndal.

Hugaas Gruppen, en ledende aktør innen blant annet prosjektering og oppføring av fjøsbygg, vil nå videreutvikle BioWaz-teknologien gjennom BioWaz Group.

– Målet er å bli en ledende leverandør av mellomstore anlegg. Det kan ta tid, men det skal vi klare. Markedet løper ikke fra oss. Det geniale med slike anlegg er at de gir dobbel klimaeffekt. De produserer fornybar ren energi til erstatning for fossilt brensel, samtidig som landbruket kutter klimagassutslipp gjennom reduserte utslipp av metan og lystgass. sier Måge.

Artikkeltags