Den 148 m² store funkisboligen i Ekornåsen på Hosle var taksert til 5,3 millioner. Da budrunden var over hadde prisen økt til 7,4 millioner – 2,1 millioner over takst.

– Det var kjempeinteresse helt fra vi la det ut på nettet. Over 10.000 kikket på annonsen, og vi hadde nærmere 50 på liste etter at begge visningsdagene var unnagjort, sier eiendomsmegler Stian Holmen-Jensen hos Privatmegleren på Stabekk.

Fire budgivere

Flere prøvde å kuppe eneboligen før visning, men både megler og selger hadde is i magen og avviste budene etter hvert som de tikket inn.

– Første visning var torsdag forrige uke. Dagen før kom det første budet inn. Det var på 800.000 over takst. Lørdag og søndag kom det også inn bud, og etter visningen på søndag lå budet på 6,5 millioner. På mandag startet budrunden med fire budgivere. Den endte til slutt på 7,4 millioner, fortsetter Holmen-Jensen.

– Det var en morsom budrunde, legger han til.

LES OGSÅ: – Folk har mer penger enn tid når det gjelder boligkjøp

Må totalrenoveres

Huset var i bladet Bonytt da det ble ferdigstilt i 1968. Nå er det lite som er nytt ved boligen, som det er gjort lite med siden byggeåret.

I taksten for boligen avdekkes det fuktskader og råte flere steder. 

LES OGSÅ: Meglere: - Selg boligen din før snøen og kulda kommer

Det poengteres at vinduer, dører, utstyr, innredninger, bad, røroplegg, elektrisk opplegg og overflater er av eldre dato, og ordene "elde og slitasje" blir hyppig brukt i takstmannens vurderinger av de ulike rommene. Konklusjonen er at det er behov for full oppussing og oppgradering.

– Det er et eldre hus fra 1968, hvor standarden også er fra 1968. Du må nok putte noen kroner inn for å få det opp til 2012 standard, sier Holmen-Jensen.

LES OGSÅ: Saksøker tidligere fotballproff etter huskjøp

– Fantastisk beliggenhet

Eiendommen med ett mål tomt ligger ifølge annonsen «i en stille gate og er plassert tilbaketrukket på et lite høydedrag, som gir meget fint utsyn og gode solforhold fra morgen til kveld».

– Beliggenheten og tomten er en av hovedårsakene til at den gikk så høyt. I tillegg er det et spesielt hus. Med litt innsats og oppussing kommer det til å bli veldig flott, sier eiendomsmegleren, som innrømmer at slike salg tilhører sjeldenhetene.

EIENDOMSBASEN: Dette selges boliger i Asker og Bærum for

– Det er absolutt ikke dagligdags, men jeg var forberedt på at det ville bli populært. Det er et veldig kult og spesielt hus med mange muligheter, med en fantastisk tomt og beliggenhet, avslutter Holmen-Jensen.

Les flere bolig- og økonominyheter fra Budstikka her