Fitness Room-gründer, den tidligere landslagsroeren, Knut Georg Engebu (39) fra Hosle, har jaktet i flere år på passende lokaler i Asker og Bærum.

Han har siden 2010 vært etablert på Løkketangen i Sandvika, og har nå landet et nytt sted lokalt.

– Vi har jobbet for å få til etablering på Rykkinn i to år så det har vært en lang prosess.
Rykkinn er et godt befolket område som har savnet et treningstilbud i lengre tid. Det var helt naturlig å se på dette området da. I tillegg har vi fått mange ønsker fra folk som bor der oppe, sier Engebu.

Like stort som Sandvika?

Fitness Room skal etablere seg i den nye delen av kjøpesenteret som er blitt påbygget. Det blir på 500 kvadratmeter. Dørene åpnes til høsten i oktober eller november. Det er egen inngang slik at folk kan trene der hele døgnet.

– Hvor mange medlemmer håper dere å få på Rykkinn?

– Vi har i dag 1.100 medlemmer i Sandvika. Målet er 1.500 i Sandvika. Vi håper på sikt å få like mange medlemmer på Rykkinn som vi har i Sandvika, sier Engebu.

Rykkinn Nærsenter blir Engebus tredje treningssenter. Kjeden har også et i Kværnerbyen i Oslo.

– Hva tenker du om den helt lokale konkurransen i Rykkinn-området?

– Akkurat i Rykkinn-området er det ikke mange treningsmuligheter. Men det er klart at vi generelt møter konkurranse fra alle de øvrige treningsaktørene som finnes i Bærum. Det er mange andre aktører kun i 5 til 8 minutters kjøreavstand.

LES OGSÅ:

Stort prissprik - og tøffere kamp om din trening

Lokker yngre muskelbyggere

Investering

Budstikka skrev i mars at Fitness Room i Sandvika økte omsetningen fra 4,2 millioner i 2012 til 4,6 millioner i 2013. Før skatt var resultatet på 1.238.000 kr mot 837.000 kr i 2012. Engebu hadde da 400.000 kr i langsiktig gjeld (per mars i år).

Han tar opp mer lån for å finansiere satsingen på Rykkinn. Det er snakk om flere millioner kroner.

– Lokalet får jo splitter nytt ventilasjonsanlegg, to garderober, og topp moderne treningsutstyr, sier Engebu.

Ønsker seg til Fornebu

Fitness Room har også klart signalisert at de også er svært interesserte i etablering i det nye kjøpesenteret på Fornebu.

– Vi er fortsatt i dialog med KLP Eiendom Fornebu, men det er en del andre ting som må avklares før det kan gis klarsignal på treningssenter. Det er en prosess som tar noe tid, sier Engebu.