Dere fikk ikke ny bane til to milliarder kroner for at dere skulle bygge 100 boliger på Kolsås, er den klare beskjeden fra byrådet i Oslo. Det melder NRK Østlandssendingen fredag morgen.

Oslo-politikerne gir kollegaene i Bærum det glatte lag i en høringsuttalelse til ny kommuneplan for Bærum.

Der legger kommunen opp til at det skal byttes 600 nye boliger i året. Ifølge byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H) burde tallet vært 900, dersom Bærum skulle tatt sin del av befolkningsveksten i Oslo-regionen.

LES OGSÅ: - Bygg ved bane, ellers blir det kø

Må dra lasset sammen

– Oslo og nabokommunene er i et skjebnefellesskap. Vi er en del av det samme bolig- og arbeidsmarkedet, og da må vi takle befolkningsveksten sammen, sier Folke Fredriksen til NRK Østlandssendingen.

Det skal særlig være det blå Bærums nei til utbygging av Løken gård på kolsås og Avløs gård som har satt sinnet i kok hos Oslo-politikerne.

Bærums ordfører Lisbeth Hammer Krog sier imidlertid til Østlandssendingen at Bærum bygger nok, og langt mer enn før.

Stadig pepper

Dette er ikke første gang Bærums politikere får kritikk for manglende boligutbygging. Tidligere har både store eiendomsutviklere gått ut mot utbyggingstakten i Bærum.

I sommer gikk Håkon Haugli, sjef i NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter, ut og mente at den slappe boligbyggingen på Fornebu var årsaken til at banen er forsinket.

LES OGSÅ: Tar ikke ansvar for at Fornebubanen er forsinket