(Se bildene ved å bla i toppen av artikkelen. Mobilbruker? Se bilde(r) nederst!)

Den 135 kvadratmeter store halvparten av tomannsboligen i Jarmyrveien på Jar, ble lagt ut for salg med en verditakst på 6,1 millioner kr. Etter budrunden ble den solgt for 6.850.000 kr – 750.000 kr over takst.

– Det er over 50.000 kr per kvadratmeter for en bolig fra 1973, sier megler Dag-Rune Kristiansen i Privatmegleren Dyve & Partnere.

– At den ligger i Grav skolekrets, trigget nok litt. I tillegg var det veldig riktig å selge bolig i det området nå fremfor å vente til gresset blir grønt, som mange ønsker, legger han til.

– En veldig god tid

Boligen ble lagt ut på Finn.no 3. juledag, noe som viste seg å være et lurt trekk.

– Et normalt godt objekt får 2.500-3.000 visninger. Denne boligen fikk 5.400 visninger på fem dager, sier Kristiansen, og fortsetter:

– Romjulen er en veldig god tid på eiendomssidene på Finn.no. Det er mange som planlegger å kjøpe eiendom på nyåret, og som benytter julen til å sjekke markedet. Det resulterte i at vi opplevde et enormt trykk.

LES MER:

Nå øker salget av nye boliger igjen

Megler: – Jeg kan ikke huske sist det var så mange budgivere

Flere ønsket å «kuppe» den

Med kun litt over 100 brukte boliger til salgs i Bærum på starten av året, og bare 25 boliger med visning på søndag, lå forholdene godt til rette for bra med besøk i Jarmyrveien.

– Det var 80 innom på visning i løpet av to dager, og fire budgivere i budrunden, sier Kristiansen, og fortsetter:

– Det var flere som ønsket å «kuppe» den. Selger fikk blant annet et muntlig bud på 6,2 millioner et par dager før visning.

LES OGSÅ: Boligprisene har aldri vært høyere

1,7 millioner over takst

Det er imidlertid ikke bare denne boligen som har vekket interesse hos boligkjøperen på starten av 2015.

– Jeg har solgt fire boliger så langt i år og alle har gått over takst. Det vitner om at det ikke er helt balanse mellom etterspørsel og tilbud, og da blir det bra med krutt i budrunden.

– Til sammen har det blitt 1,7 millioner kr over takst på fire boliger, sier Kristiansen, som understreker at det ikke er nødvendig å vente med å selge til gresset er grønt og fint.

– Det er viktig å tilpasse boligsalget til når markedet er umettet og sultent, avslutter han.